В окупованому Російською Федерацією Криму та Севастополі на карантині перебувають 58 людей, які повернулись із країн уражених корона вірусом. Станом на 5 березня, там не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом.

Спершу місцеві ЗМІ розповідали про те, що на карантині перебуває 50 осіб. Інформація з’явилася після того, як стало відомо про втечу жінки з карантину.

Місцеві ЗМІ заявляють, що влада ніби то приховувала інформацію про карантин, поки про це не дізналися журналісти. Стверджують, що офіційні коментарі почали надходити лише після того, як інформація просочилася в пресу.

Нагадаємо, що ще в середині лютого з окупованого Севастополя з-під карантину втекла жінка. Своїм сусідкам по палаті вона повідомила, що збирається до Ростовської області. Нині її оголошено в розшук.

5 березня місцеві ЗМІ повідомили, що під наглядом вже 58 осіб. Спеціалістка з відділу епідеміологічного нагляду Росспоживнагляду Вікторія Гудзь розповіла, що до окупованого Криму з країн, де зареєстрували спалах коронавірусу, прибули 150 людей.

З них 92 людини вже зняті зі спостереження, 58 осіб залишаються під наглядом, – додала Гудзь.

Не гарантія, що жінка-втікачка не може не перетнути і кордон із Україною.

Підготувала
Юлія Іванюк