Це шокуюче відео нині обговорює вся країна.

В одній із груп у соцмережі опублікували відео, де потерпіла дівчинка сидить на землі, а інші двоє дівчат б’ють її ногами і руками, час від часу тримаючи за волосся. Третя веде відеозйомку.

«Крістіна, з коліна її в..би, по голові не бий, бо ти її заб’єш!» — жорстокі вказівки розлюченої кривдниці чути в кадрі. Жертва благає відпустити, але її ніхто не слухає. Зупиняються, коли у дівчини обличчя і одяг залитий кров’ю. Одна з фігуранток справи, котра лупцювала, з села Жежелів Козятинського району. А сам інцидент стався у селі Хажин сусіднього Бердичівського району. Про неї в рідному селі відгукуються недобре.

Кривдниці били дівчину через кавалера

– Дівчині Марині лише чотирнадцять років, а в неї за плечима були крадіжки, розбої та інші злочини. Виховується в неблагонадійний родині. Село Жежелів дуже близько до Бердичівського району. Наскільки нам відомо, всі дівчата знайомі між собою та підтримували стосунки, хоч і мешкають у різних місцях та навчаються у різних школах. Конфлікт виник через хлопця, — розповідають односельчани. — Кривдниці призначили зустріч іншій для розмови. Разом відійшли у безлюдне місце поблизу закинутої будівлі. Там спілкування між школярками швидко перейшло у побиття потерпілої. А відео відповідно виклали на загал…

Мати дівчини, якій влаштували розправу, звернулася у поліцію. Зараз потерпіла в Житомирській обласній дитячій лікарні. У неї діагностували синці, забої м’яких тканин та струс мозку. Всім учасницям бійки по 14 років, вони вчаться у школі. Двоє з них вже потрапляли у поле зору поліції, одна за крадіжку, інша — за втечу з дому. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Після проведення необхідних слідчих дій неповнолітнім дівчатам оголошено про підозру у хуліганстві, вчиненому групою осіб. А вже 25 лютого міськрайонним судом задоволені клопотання щодо застосування до двох дівчат запобіжного заходу у виді домашнього арешту строком на 60 днів.

Віталіна Володимирова