З 20 по 23 лютого в місті Манчестер (Великобританія) відбувся Кубок світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який зібрав представників 26 країн.

Загалом на змаганнях українська збірна виборола 6 золотих медалей. Серед переможців є наші земляки. Зокрема Мар’яна Шевчук з Хмільника підняла 115 кілограмів, виступаючи у ваговій категорії 55 кілограмів. Дівчина представляє Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Мар’яна дебютувала у 19 років на міжнародній спор­тивній арені на чемпіонаті Європи, виборовши срібну нагороду у категорії дорослих та «золото» серед юніорів (зі світовим рекордом) та була відзначена як краща спортсменка. У 2016 році виборола перше місце серед юніорів та перше місце в особистій першості Кубка світу. Мар’яна стала учасницею Параолімпіади 2016 р. у Ріо, де посіла 4 місце. Вона — авторка світових рекордів, отримала титул найкращої пауерліфтерки світу 2018 року. Тренує її Олег Пакула.

Ще одну золоту медаль для збірної здобув вінничанин Борислав Некротюк (до 49 кілограмів), піднявши 117 кілограмів. Він виступав у категорії юніорів.

Віталіна Володимирова