а нам нікуди ставити велосипеди і візки — і ніякої реакції!» – заявляють жителі Старого міста.

– Я живу на четвертому поверсі, мені тяжко носити велосипед на вулицю, він довгий, незручний. Якби була «колясочна», я б його просто на ключик закривала внизу, — розповіла третьокласниця Даринка Бистрицька. — А ще в мене є сестричка Ірочка, їй 9 місяців. Мама на руках її тримає і щодня піднімає дитячий візочок сходами на 4-й поверх. Якби «колясочна» була відкрита, ми б тут ставили велосипеди, візки, самокати, м’ячі, санчата, лижі…

Але «колясочна» вже довгі роки закрита. В під’їзді будинку №8 по вул. К. Широцького на Старому місті її приєднав до своєї трикімнатної квартири мешканець першого поверху.

– Господар у цій квартирі не проживає, лиш тримає квартирантів, — розповів сусід Андрій Сидорук. — Він заявляє, що приватизував «колясочну», але ніяких документів нікому не показує. Та як можна приватизувати це приміщення, яке по закону належить всім власникам квартир у нашому під’їзді? Не можна одній особі користуватись спільною власністю! Через його жадібність нам доводиться терпіти великі незручності. А ЖЕК №5 ніяк не реагує на скарги мешканців і не повертає нам «колясочну»!

– У мене батько інвалід І групи, його треба вивозити у інвалідному візку. Де мені його ставити? Скільки можна тягати візок згори вниз і знизу вгору! — обурювалась сусідка Юля.

– Цинізм зашкалює! Мало того, що цей сусід прихопив «колясочну». Він добудував ще одну кімнату до свого балкона, причому підвів високий дах під мій балкон на 2-му поверсі, — продовжила тему Олена Фаренюк. — Тепер я не можу розвішати білизну для просушки, вона лягає на шифер. І скільки ми не скаржились у ЖЕК, нам однотипно відповідають, мовляв, «все за законом». Але де це такі закони написані, щоб створювати людям незручності?

Незадоволені мешканці навели приклад — у Вінниці власницю добудови до балкону у багатоповерхівці оштрафували на 17 тис. грн. Люди вирішили діяти офіційно і 10 лютого звернулись у Державну архітектурно-будівельну інспекцію у Вінницькій області із скаргою на незаконні, на їхню думку, дії свого сусіда.