6 березня поблизу населеного пункту Кримське під час виконання бойового завдання загинув 40-річний командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним «Фірс». Він загинув від мінно-вибухової травми, внаслідок підриву БМП на вибуховому пристрої.

Про це повідомляє на сторінці «Фейсбук» 93 бригада Холодний Яр

До війни «Фірс» разом із сім’єю жив у Донецьку.

Від початку окупації Донбасу російськими терористами взяв до рук зброю й пішов обороняти рідну землю. Спочатку був добровольцем у батальйоні «Донбас», а за кілька місяців перейшов у 93 бригаду, яка стала для нього рідним домом у прямому і переносному сенсі. У графі «домашня адреса» він зазначав номер нашої військової частини.

«Все почалося, коли ми разом евакуйовували наших хлопців з «Іловайського котла» у складі батальйону Донбас. Потім, наприкінці жовтня, ми потрапили у 93 бригаду. 11 січня 2015 року ми зайшли у Донецький аеропорт. «Фірс» був надзвичайно фартовий, я взагалі дивуюся, як він тоді вижив! Ще ми воювали на околицях Донецького аеропорту. Разом із ним брали висоту 93-17. Це так званий «Мурашник» – насип біля злітної смуги ДАПу. Її тримали «сепари», а ми їх звідти вибили. І досі злітна смуга контролюється українськими військами із цієї висоти. Він був справжнім воїном. Пішов на фронт звичайним солдатом, але потім дослужився до офіцера», – згадує Дмитра брат по зброї із позивним «Грач».

«Це була безшабашна людина, у хорошому сенсі цього слова. Він був сміливий, безстрашний. Чудово володів мистецтвом війни.

Під час боїв у Невельскому на Донеччині він уже підривався у БМП на протитанковій міні. Але тоді був лише контужений. Це було влітку 2015 року. Потім, восени, на тому ж напрямку під час розвідувального виходу він знову підірвався – тоді ушкодив ногу і око. Тоді один боєць загинув – мій командир взводу – Андрій Фігурний із позивним «Лем». А «Фірс» отримав поранення. Потім ми більше року воювали у Кримському біля Бахмутської траси. Також Дмитро тримав оборону в районі Новотроїцького, Новоселівки Другої, і знову на Бахмутській трасі, де і загинув», – згадує побратим В’ячеслав із позивним «Слон».

«Фірс» брав участь у міжнародних навчаннях – ORBITAL і Combined Resolve.

«Я навіть не уявляю, чи можна взагалі замінити таку людину. Це був мотивований офіцер, патріот, що воював з перших років війни, навчений керувати людьми і технікою», – сказав про загибель бійця командир бригади полковник Дмитро Брижинський.

У загиблого залишилася дружина Тамара і син Георгій.

Ховатимуть Героя у понеділок, 9 березня, у Вінниці, де нині живе його сім’я.

Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.