Доброго дня, шановна редакціє!

Можливо, хоч ви зможете допомогти достукатися до обласної влади. Очевидно, мітингу під приміщенням Вінницької ОДА та перекриття дороги було замало – на наше звернення так і не надали офіційної відповіді.

Справа в тому, що в Тиврівському районі виникла вкрай неприємна ситуація з приводу децентралізації. Три південних громади нашого району виявили одностайне бажання об’єднатися з Тивровом у Тиврівську ОТГ. Це Маловулизька, Великовулизька та Бушинська громади. Однак, нас відносять до Шпиківської ОТГ. Це нав’язане та примусове рішення “зверху”. На думку людей не зважають. Ми прекрасно знаємо, що процес децентралізації розпочався давно, але об’єднатися з Тивровом раніше в нас не було змоги: географічно наші села розташовані на краю району, а сусідні громади, що розташовані між нами і Тивровом не поспішали приєднуватися до Тиврова.

Тиврів і сам до останнього відстоював право на існування своєї ОТГ, бо його хотіли віднести до сусідньої Сутисківської ОТГ. Після всіх цих маніпуляцій з поділом району на ОТГ, наші села просто кинули, куди було зручно. Але зручно кому? Тому, хто складав нову карту?

Давайте розберемося, що стоїть за цим несправедливим поділом та повним ігноруванням думки людей. А там – прості люди та їхні долі. Інфраструктура Тиврова (хай пробачить нас Шпиків) – на нашу думку, має потужнішу базу. Ми заключили договори з сімейними лікарями у Тиврові, ми вирішуємо усі бюрократичні питання у Тиврові, багато з нас працюють у Тиврові. Не хочеться навіть уявляти, як стареньким людям чи матусям з малими дітьми буде добиратися до Тульчинської лікарні, наприклад, бо, наскільки знаємо, в Шпикові увесь спектр медичних послуг не надають. Відстань до Тульчина більша, а дорожнє покриття давно потребує капітального ремонту. За всіма гучними словами стоять прості люди. Селяни. За згаяний час, за чиїсь амбіції поплатиться простий люд.

Подворове опитування в кожному з сіл свідчить, що МИ ХОЧЕМО бути з Тивровом. Ми зверталися до влади, ми законно перекривали дорогу на маршруті Вінниця – Томашпіль, ми приїздили під Вінницьку ОДА. А віз і досі там… Нас не чують. Або, не хочуть чути.

Щиро зичимо Шпиківській ОТГ успіху та процвітання, але ми зробили свій вибір. Просимо редакцію допомогти донести цю інформацію до влади, адже нашу проблему чомусь замовчують.

Сподіваємося на справедливість – активісти Маловулизької громади.