Змагання з туризму пройдуть в незвичному форматі.

Сергій Париський та Катерина Шедова незвичайна вінницька пара. Замість відпочинку в п’ятизіркових готелях, закохані надають перевагу екстремальному спорту та туризму. Раніше вони брали участь у перегонах на західній Україні. Перші були одні з найважчих. Тоді участь приймав Сергій та його товарищ, це були найвідоміші пригодницькі перегони на теренах нашої країни. Gorgany Race – проходять з 2007 року в Карпатах, є дуже важкими, через те, що проходять в горах. Географія змагань велика, завдання важкі та вимагають спеціальної фізичної підготовки.

Другі перегони проходили на Тернопільщині. В них Сергій приймав участь з Катериною. Пригодницькі перегони “Терен” — це соціально відповідальна подія, котра об’єднує любителів туризму й орієнтування, шанувальників історії та активного дозвілля. Там вінничани здобули перше місце.

Натхненні перемогою Катерина та Сергій вирішили, що на Вінниччині обов’язково має бути започатковано такі змагання. Адже, поціновувачів активного відпочинку з кожним роком стає більше.

Зараз зареєстровано вже 11 команд. Змагання будуть проходити у двох категоріях: вело та пішохідна. Термін тривалості перегонів 12 годин. Сам захід заплановано на три дні 10, 11, 12 квітня. Все розпочнеться 10 квітня, коли буде встановлюватись кемпінг та відбуватиметься заїзд команд. В суботу 11 квітня будуть проходити самі перегони. Попередньо зареєстрованим командам буде видано мапи та легенди (це опис точок). В команди можна реєструватись від двох до чотирьох осіб. Підсумок перегонів та оголошення результатів буде 12 квітня, в неділю. Відбуватися захід буде під Вінницею в районі села Вороновиця:

Валентина Лісова