Обмежувальні заходи вводяться в столиці до кінця березня – будуть закриті школи і заборонені масові заходи.

Влада Києва з 12 березня вводить у столиці карантин, заявив мер міста Віталій Кличко у Facebook.

У зв’язку з цим вводиться заборона масових заходів і закриваються школи.

Друзі! Щоб запобігти можливому розповсюдженню захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів і обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Превентивні заходи в Києві вводимо з 12 березня. Попередньо – до кінця місяця”, – сказав він.

Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес у закладах загальної та вищої освіти, в дитячих садах, в художніх, спортивних школах. Також буде обмежено проведення масових заходів.

“Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах”, – пояснив мер.

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня.Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, – одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Posted by Віталій Кличко on Wednesday, March 11, 2020

“Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо відчуваєте себе погано, – відразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!” – додав Кличко.

Кабмін ввів карантин через коронавірус – нардеп

З 12 березня на три тижні по всій території країни вводять карантин. В Україні закривають навчальні заклади і забороняють масові зібрання.

Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою у зв’язку зі спалахом коронавірусу в світі вводить карантин в Україні. Про це повідомила нардеп Вікторія Сюмар у Facebook.

Нардеп зазначила, що з 12 березня на три тижні, до 3 квітня, в Україні вводять карантин.

Він передбачає закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб і закриття авіасполучення з деякими країнами.

Також буде закрита велика частина КПП. З 219 залишиться 49.

Уряд також виділив 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту в приватних внутрішніх компаній.

Раніше в Києві оголосили карантин через коронавірус. Обмежувальні заходи вводяться в столиці до кінця березня – будуть закриті школи і заборонені масові заходи.

ЄС виділить 25 мільярдів євро на боротьбу з корона вірусом

Частина коштів спрямують найбільш постраждали від епідемії коронавируса: Італії, Франції та Німеччини.

Країни Євросоюзу мають намір залучити близько 25 мільярдів євро на боротьбу економічними наслідками епідемії коронавируса. Про це повідомляє DW .

Відповідне рішення прийняли 27 глав держав за підсумками тригодинного наради по відеоконференцзв’язку.

За словами голови Європейської комісії Урсули фон дер Лейен, 7,5 млрд євро комісія виділить із власних коштів, щоб якомога швидше допомогти країнам, які найбільше постраждали від епідемії коронавируса: Італії, Франції та Німеччини.

При цьому президент Єврокомісії фон не став прямо коментувати питання про закриття кордонів між країнами для мандрівників. За його словами, міністри внутрішніх справ тепер повинні обговорювати це питання кожен день.

За словами президента Європейської ради Шарля Мішеля, ЄС буде діяти дуже швидко.

“Співпраця – наша мета. Ми повинні сповільнити поширення вірусу, прийнявши відповідні заходи”, – зазначив Мішель.

Також нагадуємо, що в Італії вже зафіксовано більше 600 смертей від коронавірусу.

За матеріалами кореспондент.нет