Причому такий  рефрен  підхопила більшість депутатів під  час чергового  засідання комісії депутатів, котра оцінювала діяльність керівників комунальних підприємств.

Попри непросту історію стосунків на бік Олександра Чернятинського став і його тепер вже колишній опонент депутат Андрій Ковальов.

Між тим, вся Вінниця навіть звикла купувати воду по гривні за літр у числених автоматах та у супермаркетах, куди фільтровану воду різних марок завозять тоннами.  Це  один з найприбутковіших бізнесів! Так, у кранах у нас є вода,але жахливої якості. Її можна використовувати хіба що на господарські потреби. А хто ж з депутатів п’є воду з крану? У залі піднялася тільки одна рука. Своє “за” сказав і Олександр Чернятинський, котрому не раз доводилося пити водоканалівську воду навіть у сесійній залі. ”Вона хоч і не смачна, але повністю відповідає нормативам питної води, котрі діють на сьогодні” – сказав він.

Та що там казати, фактично водою з “Вінницяводоканалу” користується в основному місто, тому розмови про передачі обласного підприємства у власність міста обговорюється давно. А кілька днів тому на сайті міської ради з’явилося повідомлення про підписання договору про перевірку  активів та інших документів “Вінницяводоканалу”. Це викликало  шквал обурення.

-Я не можу погодитися з позитивною оцінкою керівника  – виступив депутат Андрій Вигонюк — Не треба забуватися, що на території Водоканалу у нього з’явився будинок, земля ділилася незаконно, ямпільські фірми котрі проводять реконструкції очисних споруд. Довгий час замовчується проблема  питної води з кранів, котрою неможливо користуватися. І проблема не у  тарифах, а в тому, що підприємством управляє корупційна кліка, котра ледь не спадково передає одна одному ці повноваження. Керівник не приходить звітувати до обласної ради, а постійно перебуває у міській раді. Більше того, мене дуже здивувала ця вся ситуація з аудитом підприємства. От яким чином міська рада має ініціювати аудит на обласному підприємстві? Що це за розпорядження коштами обласного бюджету без відома обласної ради? Всі хочуть прозорості, а насправді є повне ігнорування чинного законодавства. Вже міська влада згодна прийняти Водоканал у свою власність. А хто про це запитував обласну владу?

Нічого протизаконного у цьому Олександр Піщик не побачив, пояснив, що вирішили провести фінансовий  і технічний аудит. Мовляв, це компромісне рішення.  Від імені обласної ради ніхто документи не підписував.

Докладніше — у газеті “33-й канал”.