Адже вірус що поставив світ «на вуха» не стійкий і зникає після 27 градусів тепла

За зиму 2019-2020 рр новий коронавірус поширився у Китаї, а потім розійшовся по всьому світу – його зафіксовано вже у 116 країнах чи територіях, загалом 127 750 людей заразилися (дві третини, 80,9 тисяч, – у Китаї), 4 717 осіб померли, 68 307 – одужали.

Епідеміолог і радник китайського уряду з медицини Чжун Наньшань заявив, що глобальна пандемія коронавірусу може закінчитися до червня, якщо інші країни серйозно поставляться до спалаху і вживуть жорсткі заходи.

За словами 83-річного епідеміолога, у Китаї рівень повторного зараження серед тих, хто одужав від коронавірусу, низький.

Епідеміолог із міста Ухань Лі Ланчжуань, заявила, що Ухань може до кінця березня “звести до нуля” всі випадки інфікування коронавірусом.

Лі вважає, що в умовах пандемії досвід Китаю у боротьбі з вірусом може допомогти іншим країнам.

За її словами, на даний час десятки китайських провінцій та муніципалітетів зафіксували “нульовий приріст” у підтверджених випадках, однак роботу з профілактики та боротьби з вірусом треба продовжити – і уникати інфекцій, що надходять із-за кордону.

На сьогодні найбільше поширення вірусу зафіксоване в Італії. Смерніть вже досягає 1000 осіб. За останній день помирає більше 150 уражених. Великі темпи в Іспанії, Франції.
Бережіть себе.

Підготувала
Юлія Іванюк