Бо кажуть, що сина-заробітчанина, що приїхав з Італії, односельці не пустили на похорон мами через чутки про його захворювання на корона вірус. Тому цей син через хворобу чи погрози вимушено  чекав на закінчення траурної церемонії в авто біля цвинтаря поки не розійдуться люди… За іншою версією   цей мешканець Пултівців у лікарні, а тому його не було на похоронах мами…

Шокуючі подробиці цього скандалу  розповіла сільська голова.

– Сестра викликала додому двох братів, які перебували на заробітках в Італії. Їх мама була в дуже тяжкому стані, лежала у терапії. Коли чоловіки приїхали, то по одному точно було видно, що він захворів», – говорить голова села.

Чоловік кашляв і мав високу температуру. Він самостійно звернувся до лікарні і зараз перебуває в медичному закладі. Похорон його матері відбувся 10 березня, на церемонію прощання чоловік не приходив.

«Зараз стільки інформації кругом… В кожного є діти, рідні, тому спочатку односельчани взагалі говорили, що ніхто не прийде на похорон. Але потім до мене подзвонив лікар з «районки» і сказав, щоб ніхто не панікував, бо у пацієнта просто сильний бронхіт», – продовжує сільська голова.

Похорон у Пултівцях відбувся, та напруга серед населення не спала. За словами голови, люди підозрюють, що в одного брата коронавірус. А другий, кажуть, хоч спочатку і не мав ознак недуги, але сьогодні теж хворіє, з дому не виходить.

Ми звернулась за коментарем до головного лікаря Вінницької районної лікарні Олександра Кривов’яза. Медик розповідає, що зараз пацієнт перебуває у боксованій палаті. Перший час чоловік не зізнавався, що приїхав з країни ризику – Італії.

– В Італії у нього був отит, бронхіт і температура. До нас він поступив вже без температури. Пацієнт третю добу перебуває у боксованій палаті інфекційного відділення. Ми спостерігаємо за ним. Робимо аналізи крові, рентген. Спочатку була якась підозра на пневмонію, але додаткові обстеження показали, що зараз її немає. Сьогодні підозри на коронавірус немає», – пояснює Олександр Леонідович.

Лікар зазначає, що 13 березня у Вінницьку область мають доставити тест-систему для виявлення коронавірусу. На ній планують перевірити чоловіка. На карантині заробітчанин пробуде 14 днів. Яка ситуація з іншим братом, медик не знає, оскільки той не звертався до них за допомогою, втім зазначає, що він був на роботі не в Італії, а в Австрії.