12 березня в перший день карантину журналісти 33kanal.com перевірили в супермаркетах і на ринках Вінниці ажіотажні настрої серед городян. Адже в Італії та сусідній Польщі через коронавірус люди буквально змели магазини – полиці із крупами, туалетним папером, памперсами і молочкою зовсім пусті!

Щоб ж відбувається у Вінниці?

– Третій день поспіль підкуповлюють тушонку! Більше жодного ажіотажу! Хто купував сало, почеревину, сальтісон та ковбасу домашню – ті й купують… Тим більше, що від коронавірусу є у нас свої ліки – чистота, контроль, працюємо в рукавичках, треба буде – в масках! І для зняття стресу – 100 грам доброї самогонки під вінницьке сало! – розповів відомий салоділер Віталій Білун із Урожаю у Вінниці про настрої покупців у ці тривожні дні.

У гіпермаркеті Грош на 600-річчя – 7,49 грн. – антивірусна ціна на борошно у Вінниці! І її найбільше беруть! Гречка, макарони, сірники і туалетний папір на місці… Попит є, ажіотажу немає – констатують продавці. Крупи вінничани ще не знесли! Ціни норм… Гречка 24.9 за кіло.

Далі інспектуємо ще Сільпо, Спар і АТБ на Вишенці – найбільшому районі міста на дефіцит і ажіотаж.

Рис і гречку в супермаркеті Сільпо у Вінниці на вулиці 600-річчя пощипали сьогодні – є пусті полиці… Але товарний запас у магазині великий і ходові крупи весь час додають у продаж! Ажіотаж не помічений…

Супермаркет SPAR у Вінниці в ТЦ МИР – ажіотажу нуль! Ціни в адекваті – на вінницьке борошно є знижка до 11.50 за кілограм!

– Попит на крупи виріс, виручка також! Десь на 15%, не більше… , – зазначив власник «Миру» Юрій Коробкін. – Думаю, на вихідні ще більше будуть купувати, але ми до цього готові. Піднімати ціни немає сенсу, працюємо у звичному режимі…

В АТБ у Вінниці на Космонавтів реально підмели половину не самої дешевої гречки по 26 із копікйами, дешеву вівсянку по 7, бюджетне борошно і всю сіль, окрім червоної морської… Кажуть, викладка товару кульгає – тому вивезли на возику весь цей крам і бери не хочу! І по пачці, але всі ці “необхідні” товари беруть… Символічне пиво «Корона» по 27 гривень на місці – ніхто не бере! А ви вже затарились перед каранином?

Дякуємо всім, що не розпалюєте ажіотаж! І не панікуєте від цього вірусу!

Чи будемо розносити супери із базарами гідно, красиво із честю та гідністю, щоб молі гризти аж до осені вистачило?