Крім того обслідують інших пацієнтів із підозрами. Вони приїхали із сіл області та райцентрів.

«33-й» з вами. Повідомляйте нам про всі випадки і підозри цієї неочікуваної біди! Ставте наболілі запитання, ми оперативно відреагуємо. рятуймо один одного і Україну!

В епіцентрі скандалу про проігноровану підозру коронавірусу у Турбові, Козятині і у Вінницькому районі – вже побували наші кореспонденти – детальніше в наступному номері газети «33 канал».

Лікарні Вінниці занепокоєні – всі підозрілі на коронавірус вимагають лікуватись у Вінниці, бо саме тут, на їхню думку, найкраща медицина і їх врятують. Це в десятки разів  помножує вимоги до місцевої влади «бути на чеку» та сіє тривогу:  чи зуміють всіх прийняти та вилікувати!?

Не секрет, що цими днями до сіл та райцентрів Вінниччини, як і всієї України, почали масово повертатись заробітчани із Польщі, Чехії, Німеччини та Італії. Є і ті, хто приїхав із Китаю та США.

В переважній більшості через епідемію там, заробітчани втратили роботу.

– Сімей по догляду за важкохворими це торкнулось менше, там наші сидять із іншими на карантині і роблять свою роботу. Але кафе, ресторани, готелі, заводи, фабрики, будівництва викинули на вулицю сотні тисяч людей. Їм як правило немає смислу залишатись в цих країнах – тому їдуть додому. Їдуть через інші країни і в більшості маршрутками та автобусами, авто.

Уявіть яка потенційна загроза нависла на Вінниччиною, Україною. Адже ця хвороба не пройшла навіть повз міністрів, президентських дружин і зірок шоу –бізнесу, які десь там пожали руку… Розуміємо, що в громадських місцях вони не бувають, але не уникли.

У п’ятницю  відбулось засідання комісії з питань свободи слова та інформаційного простору, куди  були запрошені журналісти провідних ЗМІ.

Голова комісії Тетяна Редько, члени комісії – депутат Олександр Васильчук та Олександр Крижанівський, присутні журналісти,  попросили одразу ж голову Вінницької облради Анатолія Олійника дати негайні відповіді на наболілі запитання стосовно поширення  коронавірусу і готовності його зустріти на Вінниччині та ефективно лікувати. Попросили не замовчувати факти і оперативно реагувати на виклики.

– Я одразу ж ініціював проведення комісії з Надзвичайних станів. Узгодили це питання із Головою ОДА Владиславом Скальським. Всі гострі запитання  поставлені журналістами – про відсутність масок аптеках, достатню чи ні кількість препаратів вентиляції легенів та противірусних засобів, ізоляційних боксів, захищеності медиків,  наявність тестів, церковні походи  МП і скасування інших масштабних заходів, т.п. ,  відповідальність за халатність в час пандемії я поставив і поставлю на комісії, яка відбудеться в понеділок.

Мені вже повідомив голова ОДА, що маски є в двох мережах. Завозяться і у інші. Тести є.

Отож, шановні читачі – ставте актуальні запитання  на пряму лінію «33 – го» і повідомляйте чого де і коли ті чи інші особи не дотримались! Де кого і як лікують а де ігнорують підозри. Зрозуміймо – питання як ніколи стоїть про наше життя. Тому КОНТРОЛЮЙМО ВЛАДУ РАЗОМ.

Коронавірус прийде – хочемо ми цього чи ні. В кращому випадку за прогнозами експертів на нього захворіє 30 відсотків жителів України, в гіршому випадку – 60.

У п’ятницю вже померла від коронавірусу 71-річна жінка на Житомирщині. Як відомо, вона подорожувала Львовом та відвідувала місцеві церкви. Україна терміново закрила кордони для іноземців. На кордоні із Словенією “застрягло” 120 українців, які їхали з Італії додому. Їх не пропускають навіть транзитом. Серед них і вінничани.

Попереджаємо, коронавірус може зайти у вашу домівку, до ваших рідних, зберігаймо спокій і нерви, допомагаймо один одному. Пиймо гарячу воду, миймо руки і не впадаймо у паніку – це не гірша і не краща небезпека яку кожні 10 років переживає людство!

Бережіть себе, рідних і близьких!