Відомий виконавець Серьога, який віднедавна виступає на сцені ще й під іменем Поліграф ШарикoOFF, зняв зворушливе відео, де вперше розказав про свій тісний зв’язок із Вінницею.

– Мені надіслали лист працівниці вінницької швейної фабрики «Володарка». Вони запропонували відкласти початок концерту для тих, хто не встигає потрапити на нього після зміни. Коли тебе просять жінки, важко відповісти «ні». Тим паче під цим листом підписались 830 працівниць. Тому було прийняте рішення провести цього дня ще один концерт – спеціально для колективу «Володарки». Це їхніми руками створений одяг світових брендів, який, можливо, носите і ви. І мій новий костюм від Hugo Boss – теж, не виключено.

Він на мені сидить ідеально, тому я одягнув його на зустріч із дуже важливою мені людиною – музикантом з Вінниці Миколою Юхновським. Зазвичай я рідко запізнююсь на зустрічі, але цього разу запізнився, — розповів Серьога. – Майже на два роки. Микола Юхновський, або просто Юхан, був музичним генієм, як і його батько. Останній написав книгу з гармонії, якою перевернув з ніг на голову всю традиційну систему. А син розписував партитури для оркестрів по всьому світу. І так це робив, що його ноти стали певним сертифікатом якості. Микола Миколайович аранжував всю першу платівку Поліграфа ШарикoOFF «Какао белого цвета». На початку 2000-х він поїхав з цирком «Дю Солей» у Швейцарію по контракту, де був клавішником та чорноробочим. Там отримав важку травму спину, через яку весь час пив заспокійливі і яка привела його до серйозних ускладнень. Ми не зустрічались особисто, а незадовго до своєї смерті Юхан написав мені перший та останній лист. Вже у Вінниці під час зустрічі дочка Миколи Юхновського передала мені портрет, який я взяв у свій тур. І в кожному залі я звільняю місце для нього…

Після зустрічі із родиною аранжувальника Серьога вирушив на свій концерт до Будинку офіцерів, де через виконання кількох пісень не стало світла, й співак вирішив продовжити його в акустичній формі. А коли світло з’явилось, Серьога продовжив виступати.

Нам вдалось знайти товаришів Миколи Юхновського, які погодились розповісти більше про цю талановиту людину.

– Я багато разів бував у нього вдома на Космонавтів, ми товаришували. Микола був дійсно асом в музичній теорії. Здобув освіту у консерваторії, як і його батько, заробляв на життя аранжуванням. Останні роки Микола Юхновський хворів, — каже вінничанин Зорій Файн. – А коли його не стало, то здається, що до Будинку офіцерів попрощатись прийшло все місто…

Віталіна Трудько