Шановна редакціє! Мені 73 роки, одинокий ветеран праці, 47 років стажу.

Я вимушений на старості звернутись до вашої незалежної газети за допомогою. Районні бюрократи протягом двох місяців незакономірно, брехнею, неповагою вчинили зі мною, як із школярем. Це працівники Липовецького соцзахисту.

Два місяці я їздив із села в соцзабез як на роботу, та все марно. Справа ось в чому. 26.05.2018 р. померла моя сестра Цимбалюк Олена Антонівна, яка проживала разом зі мною, хоча мала свою хату, але через хворобу вимушений був її доглянути до смерті. В січні 2018 р. ми одержали повідомлення про те, що моїй сестрі нарахували субсидію в розмірі трохи більше як дві тисячі грн. за 2017 рік. Гроші були перераховані на «Ощадбанк». Заяву на одержання субсидії сестра в с/раді подала вчасно, ще до опалювального сезону.

У 2019 році я одержав свідоцтво від нотаріуса і став власником всього майна, яке належало мої сес­трі. Я звернувся в соцзабез м. Липовець до інспектора, де шукати гроші за субсидію покійної сестри. «Ідіть в «Ощадбанк», — сказав інспектор. — Ми їх перерахували 07.02.2018р.» Ходив у соцзабез, у «Ощад­банк» два місяці — і все марно. Я обурився і сказав інспектору, що напишу на них скаргу. Він відповів:

– Ідіть в банк, я зараз зателефоную туди, і все буде добре.

Нічого в банку знов не знайшли. Тоді я звернувся до начальника соцзахисту пані В. Бичкової. Вона викликала інспектора і при мені запитала його. Це реально, щоб я одержав належні гроші, так сказав інспектор, і знов послали мене в банк. Там працівники сказали, щоб я біль­ше до них не ходив. Сказали: хай вони шукають ті кошти, де вони їх поділи. Я прийшов знову в соцзабез, і тут інспектор придумав версію:

– Ви гроші не отримаєте, тому що сестра померла 26.05.2018, а нам гроші надійшли 1 червня.

Це за якими законами зі мною так чинили? Як може таке бути, щоб закінчився опалювальний сезон, а гроші так і не поступили? Чим же тоді палити, що заважало їм перерахувати за сім місяців? Я ще звернувся до нач. соцзахисту, щоб дала мені письмову від­повідь, але пройшло три місяці — вона цього не зробила. Я написав скаргу в Кабмін, але мою скаргу 30.01. направили на соцзахист Вінниці. Немає і в міністрів правди. Одна надія на ваше видання. Якщо по халатності допустили таке, хай дадуть мені допомогу. Мені потрібні кошти на пам’ятник. І хай більше не брешуть нікому. Таких захисників треба гнати в три шиї. Прошу вас допомогти.

З повагою до вас —
Іван Антонович Цимбалюк