З 13 березня у Вінниці ввели карантин. Як відомо, причиною стало те, що в Україні виявили перші захворювання на коронавірус. У Вінниці вже є перші підозрювані. У сусідній Житомирській області від інфекції коронавірус вчора померла жінка. Президент України у своєму відео зверненні запевнив, що в Україні є всі необхідні медикаменти для захисту від інфекції. Але сьогодні, 14 березня, в жодній з аптек Замостянської вулиці та району Ж/Д вокзалу не було навіть антисептиків для рук. Ціни вже почали зростати, ось наприклад 100мл спирту вдалось придбати за 35 гривень.

У місті визначили 2 госпіталізовані бази, де лікуватимуть хворих. Нагадаємо, що за статистикою від китайських вчених, найбільше хворіють інфекцією люди літнього віку, потім чоловіки та жінки. Найменшу групу ризику становлять діти та підлітки. Тому, у разі необхідності, дітей прийматиме інфекційна лікарня, а дорослих – перша міська.

У інфікованої людини розвивається захворювання різної тяжкості з такими основними симптомами: гарячка, кашель, задишка( ускладнене дихання).

Софія Копач