Депутат обласної ради від “Свободи” Андрій Вигонюк разом з колегою Тарасом Фурманом підготували пропозиції щодо запровадження НАЛЕЖНИХ заходів запобігання поширенню коронаровірусної інфекції на Вінниччині та озвучили їх на ранковій нараді у голови обласної держадміністрації. За їхніми словами, важливим завданням для збереження життя та здоров’я вінничан від ураження коронавірусною інфекцією є недопущення масового захворювання в короткий термін часу, оскільки ми не володіємо достатнім ресурсом для одночасної підтримки дихальної функції значної кількості важкохворих пацієнтів.

Депутати закликають:

1.Невідкладно скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

2. Припинити роботу торгово-розважальних центрів та місць відпочинку, закладів громадського харчування та сфери культури

3.Припинити у спеціалізованих лікувально-діагностичних закладах міста планові консультативні прийоми громадян та планові оперативне та терапевтичне лікування,

прийом громадян для надання адміністративних послуг у “Прозорих офісах”, обмежити роботу поштових відділень.

4.Провести нараду з представниками усіх релігійних конфесій міста з метою заборони зібрань для богослужіння у церквах та храмах міста Вінниці, замінивши дані заходи на онлайн-, теле-, радіотрансляції.

5.Запровадити скорочений робочий день у бюджетних установах чи їх окремих відділах, робота яких не пов’язана із розробкою та виконанням завдань, спрямованих на боротьбу з поширенням інфекції, надати відповідні рекомендації роботодавцям приватного сектору економіки.

6. За необхідності обмежити використання громадського транспорту ( трамваї, тролейбуси, автобуси, маршрутні таксі), адже в умовах високої небезпеки поширення інфекції перевагу слід слід обмежити пересування, за необхідності надавати перевагу власному автотранспорту чи таксі.

7. Реалізувати інформаційну кампанію з тезами “Я залишаюся вдома” через засоби масової інформації, аудіовізуальні засоби оголошення на вулицях міста, в громадському транспорті, тощо.

8. Щоденно не рідше одного разу на 3 години надавати актуальну та достовірну інформацію щодо поширення інфекції в області з метою недопущення паніки та дезінформації населення.

9. Невідкладно забезпечити медичний персонал засобами захисту від важких повітряно-крапельних інфекцій.

10. Організувати закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів, ремонт апаратів штучної вентиляції легень та закупівлю виробів медичного призначення для підтримки поботи апаратів ШВЛ за допороговими процедурами закупівлі або без застосування процедур закупівель.

Такі ж пропозиції вони передали Вінницькому міському голові. До слова, від сьогодні у Львові працюють тільки продуктові магазини, аптеки та АЗС, відповідне рішення прийняв мер Андрій Садовий. До Львова вже приєднується Одеса.

Віталіна Володимирова