21 лютого: Пацієнт 1 – активіст, волонтер, спортсмен ЗДОРОВИЙ 38 річний хлопець МАТТІЯ., – пише Тетяна Токай з Інверуно. – І тут все почалось:
Повний Карантин тільки для однієї зони в провінції Мілану.

Для інших міст Карантин без особливостей.
Закриті всі навчальні заклади та університети.
Всі інші живуть звичайним життям; працюють, зустрічаються з друзями, коментують статистику….
З’являється інформація, що в світі помирають щодня, намного більше людей від звичайної застуди , онкології, ДТП, суїциду… І т.д… поширюється фраза, що- це все НЕ так серйозно! Переживемо ! Вже був свинячий грип!

8 березня:
Майже 10 тис. ПОЗИТИВНИХ, 300 померло, ПРО ОДУЖАННЯ, ЩЕ НІХТО НЕ ГОВОРИТЬ
Пацієнт номер один бореться за життя…. його переводять з однієї лікарні до ІНШОЇ…. 30 лікарів ламають голову над тим яке лікування призначити …. Все марно …. МАТТІЯ в штучній комі…

Вже закрито всі розважальні заклади, спорт зали, ВІДМІНЕНІ ВСІ концерти, НАВЧАЛЬНІ СЕМІНАРИ, КУРСИ. РЕСТОРАНИ ТА БАРИ ПРАЦЮЮТЬ З 6.00 до 18.00. Між відвідувачами 1 метер дистанції…. Всі з цього сміються ! Ніхто не вірить! Ніхто не носить масок та перчаток!

8 березня вночі влада Італії оголошує повний карантин по цілій Італії.
Люди ввечері 8 березня починають ВТІКАТИ з Мілану в інші міста. До своїх рідних. ТИМ РОЗНОСЯТЬ COVID-19 ПО іншим містам.

9 березня

Що значить повний карантин???? – обмеження пересування з одного регіону в інший, закриття всієї приватної діяльності, магазинчиків, студії, салонів краси, перукарень….. всі хто обслуговує та приймає клієнтів, повинні закритися.

З 10 березня моя студія зачинена!

В мене є витрати, є налоги, є оренда, є витрати по заробітній платі працівниці, яка на фіксованій заробітній платі…
Поки що, – це все мої проблеми! Не думаю що нам підприємцям щось компенсують.

Але гроші це справа наживна… лиж би здоров’я було, стабільність та терпіння.

11 березня Лікарні переповнені… Лікарі обирають кого спасати а кого просто лікувати…

І тут Італійці розуміють, що все набагато серйозніше….. 12 березня всі міста мільйонники зупиняються.

А хтось продовжує прогулянки… В нелюдних місцях… В парках… на березі моря… починається депресія… Всі мають відмовитись від своїх звичок. Сніданок в кафе, зустріч з друзями під час АПЕРАТИВУ…. обіди та вечері в ресторанах….. ЦЕ ВСЕ ПОЗА ЗАКОНУ!

#iorestoacasa – це гасло з яким почалася самоізоляція. (#язалишусьвдома)

14 березня о 14.30:
Майже 20 000 ПОЗИТИВНИХ, 1450 померлих, зараз щодня вмирають 200 людей! І тільки 1600 випадків одужання за весь цей період боротьби з цим Вірусом – це за офіційними даними.

Виходить нова деректива-заборона прогулянок по парках….. всі виліти літаків скасовуються.

І тільки після цих даних італійці задумались…. і почали СТАРАТИСЯ ДОТРИМУВАТИСЬ карантину.

Доречі хочу відмітити, що люди похилого віку не дисципліновані. Вони найбільше порушують цей режим. І найбільше не вірять в цю ПАНДЕМІЮ!

Українці! не будьте легковажні ! віднесіться до цієї недуги дуже відповідально.
Від кожного з вас залежить наскільки інтенсивним буде розповсюдження вірусу COVID-19.
Україна не готова до таких випробувань!

P.S. В супермаркетах все є…. черги по 2 години щоб зайти в супермаркет. Дистанція 1 метер.
В продажі не має масок та дезинфікуючих…та вітаміну С.

P.S. Багато мені в приват пишуть чому я не приїхала….. – не приїхала бо усвідомлюю, що – це небезпечно для моїх рідних та близьких!

І вже 15 березня Італія. Lombardia – інфікованих по всій країні: 24747 (+2853 в порівнянні з учорашнім днем), померло 1853 людини (+368 по відношенню до вчорашнього дня), 2335 одужало (+369), в реанімації в критичному стані: 1672, 9663 – в лікарні з серйозними симптомами.
– Ломбардія: 10043 людини інфіковано, 5500 в лікарні, 767 в реанімації у критичному стані, 1218 чоловік померло (70% від усіх померлих по країні), 2011 одужали (60% від одужавших по вмій країні). 4898 чоловік знаходяться в лікарні з серйозними симптомами.
Слід зауважити, що всі ці дані – це ОФІЦІЙНІ дані. Справжні ж цифри навіть важко собі уявити, оскільки людей забирають до госпіталю лише коли ситуація становиться критичною. Тільки тоді робиться тест на коронавірус. Багато людей знаходиться вдома з високою температурою та кашлем багато днів, до них не приходить жоден лікар. Щоб добре зрозуміти ситуацію, яка склалась, запропоную зроблений переклад статті італійського журналіста Клаудіо Паудіче для газети Haffintgton Post, яка була опублікована декілька годин тому:
“У відділенні інтенсивної терапії в регіоні [Ломбардія] залишилось близько п’ятнадцяти місць, масок майже немає, а ті, що щойно прибули від “Цивільного захисту” – не що інше, як «туалетний папір». Медичного персоналу критично не вистачає, карет “Швидкої допомоги” не вистачає, госпіталі Бергамо і Брешії – на межі. Здається, настав той самий момент точки не повернення для системи охорони здоров’я Ломбардії, який прогнозували графіки та оцінки за останні кілька днів. Щоб зрозуміти масштаби надзвичайної ситуації: лише в газеті “Еко ді Бергамо” сьогодні було 11 сторінок, присвячених некрологам.
Вчора двох 60-річних мешканців з Бергамо, які були позитивними на коронавірус, у критичному стані, було перевезено військовим рейсом до міської лікарні в
місті Палермо на Сицилії [1 200 км]. По всьому регіону не було знайдено жодного місця. 40 пацієнтів вже вивезли з Ломбардії, але виходить так: поки переміщали першого пацієнта, щоб звільнити місце для пацієнтів з Covid19, 28 інших вже заразилися коронавірусом. Куди їх класти? “Частина поїхала в Тоскану та Апулію”, повідомив регіональний радник з питань охорони здоров’я Джуліо Галлера. “Якщо у нас щодня кількість пацієнтів для реанімації збільшується на 85 осіб, а в день з реанімації виходять двоє-троє, то звісно, що місць недостатньо”, – пояснює комісар.
Бергамо та Брешіа фізично вичерпали свої можливості прийому, Кремона протримається максимум пару днів. [Лоді вже не бере пацієнтів з учорашнього дня]. Ті, хто чекає переводу в інші регіони, можуть застрягнути, бо навіть автомобілів швидкої допомоги недостатньо. Госпіталь Papa Giovanni XXIII в Бергамо вживає заходів щодо переведення 39 пацієнтів, але куди? Куди їх переводити?
Адже навіть там, де знайдено місце де поставити ліжка, не вистачає техніки, засобів захисту та персоналу. Ідея відкрити велику зону реанімації у Фієра-ді-Мілано в Портелло не згасла, але зазнала жорстокої невдачі. Сам губернатор Аттіліо Фонтана визнав це, заявивши, що наразі не можна продовжувати з роботами по устрою, оскільки бракує і лікарів, і респіраторів, і наразі невідомо, де і у кого їх купувати. Галлера сьогодні оголосив, що незабаром до Ломбардії прибуде медичний персонал з Китаю, Венесуели та Куби.
Окрім цього, до усіх негараздів додався casus belli медичних масок, які було замовлено різними організаціями і які неможливо тепер відслідковувати: скільки було замовлено, скільки заблоковано і скільки було доставлено. Галлера звинуватив “Цивільний захист”, заявивши, що з Риму прибуло 200 000 масок “користь яких дорівнюється користі туалетного папіру або паперових рушників”, адже вони фактично непридатні для медичного персоналу, який працює в лікарнях. Слід зазначити, що Італія не має власного виробництва масок, і зараз їй дуже важко здійснювати їх імпорт з-за кордону через блокаду кордонів. Щомісячна потреба становить близько 90 мільйонів масок, Італія має контракти на поставку близько 55 мільйонів, але на даний момент було поставлено лише 5 мільйонів.
Випадок із 830 000 масок, придбаними італійською компанією Dispotech з міста Sondrio, є емблематичним: вантаж з Китаю прибув у порт Роттердама 2 березня, а через два дні він уже був у Німеччині, де німецький дистриб’ютор повинен був би передати його до Італії. Але весь груз був реквізований владою Берліна через рішення федерального уряду про блокування експорту всіх приладів для охорони здоров’я, присутніх на території, і корисних для боротьби з надзвичайними ситуаціями. Тобто Німеччина тримає у себе медичні маски, які закупила Італія для своїх лікарень та громадян. У ці години Німеччина, здається, послабила обмеження завдяки тиску Європейської комісії, за умови, що “буде гарантована необхідна кількість продукції для охорони здоров’я німецьких громадян”, – заявив міністр економіки Німеччини Альтмайер. До вчорашнього дня Dispotech Sondrio досі так і не дізнався, куди ділись його 830 тисяч масок. А тим часом Ломбардія вже досягла точки неповернення.” – пише Катя Садилова

Guardate queste due guerriere che si preparano alla loro battaglia quotidiana contro questo maledetto virus! Stiamogli vicini almeno con il pensiero e ringraziamo tutti questi angeli che stanno combattendo per tutti noi!

Posted by Fabio Dell'Orto on Saturday, March 14, 2020