Сьогодні Україна продовжить відчувати наслідки похолодання, викликаного циклоном зі Скандинавії , а температура повітря буде коливатися в межах від нуля до тринадцяти градусів тепла. Про це повідомив Укргідромецентр.

Згідно з отриманою від українських синоптиків інформації, 17 березня температура коливатиметься в межах двох-трьох градусів морозу. Вже вдень у Вінницькій області і північних регіонах України місцями можливий дощ, решта території країни не відчує опадів. Температура опуститься до трьох градусів морозу вночі.

У середу і четвер, 18 і 19 березня, температура повітря в Україні буде складати від двох градусів тепла до трьох градусів морозу вночі. На південному сході вночі можливо похолодання до 6 градусів нижче нуля, вдень на цій території буде тепло, до 12 градусів з позначкою «плюс».

У п’ятницю, 20 березня, опадів в Україні не передбачається. 21 березня в західних, північних та Вінницькій областях очікується дощ. Температура повітря вночі складе на більшості західних та центральних областей 7-13 °.

Нагадаємо, що вчені розповіли про те що лютий став найтеплішим за всі роки спостереження за кліматом на глобальному і регіональному рівні. Фахівці відзначили, що температурні показники були вищі за середні на території, яка охоплює більшу частину Європи, Сибіру і Центральної Азії, а також над Західною Антарктидою. Зима 2019/2020 була названа найтеплішою за всю історію Європи.

Валентина Лісова