Майже половина повідомлень, які надійшли до поліції про вчинення домашнього насильства, підтвердились. У цьому році жертвами домашніх кривдників стали 906 жінок, 13 неповнолітніх дітей та 75 чоловіків.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції Івана Зайця, за два місяці поточного року до поліції надійшло 2064 звернення від громадян про факти вчинення відносно них домашнього насильства. Більшість цих повідомлень подані жінками – 1737, чоловіками – 318 та неповнолітніми – 9. Потерпіло від домашніх кривдників 994 особи, серед яких 906 жінок, 75 чоловіків та 13 неповнолітніх. До адміністративної відповідальності притягнуто 1145 правопорушників, на превентивний облік поставлено 778 кривдників.

Так, 13 березня на спецлінію 102 зателефонувала 33-річна вінничанка та повідомила, що її чоловік погрожує фізичною силою. Жінка зачинилась у квартирі з 9-місячною дочкою. Коли на місце події прибули працівники поліції, домашній насильник втік, пошкодивши вхідні двері заявниці. Жінку поліцейські помістили у притулок постраждалих від домашнього насильства. На правопорушника будуть складені адміністративні матеріали відповідно до ст. 172-3 (вчинення домашнього насильства), за що передбачено покарання від штрафу до адміністративного арешту.

З початку року працівники поліції винесли 207 термінових приписів особам, які вчиняють домашнє насильство.

Валентина Лісова