Британські вчені заявили: він триватиме мінімум рік і захворіє до 8 млн британців. 60 млн життів у світі може забрати коронавірус. На сьогодні у Вінниці та області вже позмітали антисептики, білизну, маски… Що далі? Але подбати про своє здоров’я ви можете і самі.

Як зберегти себе і Україну?

У світі пандемія: 30 чи 70 відсотків всіх жителів планети перехворіє?! В Іспанії лише за добу заразилось 2 000 людей… «33-й» обіцяє говорити правду про цю невидиму війну.

Шановні друзі, ми увійшли в надзвичайний стан. І навіть не в Україні — світі. І тому треба говорити правду. До винайдення вакцини треба протриматись і розтягнути час зараження — ОСЬ ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ УКРАЇНИ! Зараження коронавірусом втричі більше за звичайний грип. Дочекаємось літа — 26-27 градусів смертельні для коронавірусу.

Страшна і підступна недуга косить людей, як мух. Паніки не треба — але і правду ми маємо знати.

Це те, що його витік відбувся у секретній лабораторії у Китаї, про це вже офі­ційно заявив голова РНБО. Для чого — чи дійсно регулювати країну, а, може, і світ під перенаселення чи бактеорологічну зброю (роздуми про це наших кореспондентів і читачів — читайте на 4-5 стор.) — це страшно, але зараз не про це. Бо джин випущений. І він невидимий і страшний. Не має кордонів і меж.

Китайці рятувались від вірусу і на новорічні канікули поїхали подорожувати Європою. Най­більше до Італії. І тепер вона — перша по темпах зараження, випередила вже і Китай.

Сьогодні у світі 180000 хворих (цифри змінюються щоденно тисячами). Як і цифра жертв. Є і оптимізм — 80000 вилікувалось. В Італії — до 30000 хворих. В Іспанії до 10000. У Франції — за 6000. Зверніть увагу на Іран — там 15000. І найбільше смертей — країна, як наша, недостатньо ефективна медицина!

На карантині за кордоном перебуває до 1000 українців.

Зрозуміло, що в найбільшій зоні ризику — заробітчани. І вони масово повертаються в Україну. Не панікуймо, але знаймо з часів епідемії холери — такого світ ще не знав, щоб Європа закривала всі кордони для в’їзду. І коронавірус може наступати саме із сіл та райцентрів, де найбільше скупчення заробітчан.

Одним словом, всюди! Для України — ця небезпека подвоюється. З нашим рівнем медицини це дійсно смерті подібно! Людину із зони ризику можна врятувати лише апаратом вентиляції легенів. А у нас їх, у кращому випадку, з десяток, а потрібно буде, борони Боже, тисячі. Уявіть собі, навіть у переповненій такими апаратами Італії та Іспанії ставлять штампик тим, кому за 60 — тобто підключення до апарату в останню чергу, щоб рятувати молодих.

Зрозуміло, що ми потім запитаємо, чому за 4 місяці розгулу епідемії в світі наші міністри їздили на самокатах, коли треба було мобілізовувати бізнес, всі ресурси і закупляти саме апарати штучного дихання, маски, все, що рятує людину!!! Запитаємо у нардепів-радників, зокрема конкретного «слуги» — як він міг мародерськи продати 28 млн масок, купивши їх за 36 млн грн., а продати за 280 млн у Китай.

А тепер у Києві упаковка із 50 масок коштує 2000 грн.!!! Запитаємо і про так звану «медреформу», через яку більшість лікарень не готові рятувати маси народу в районах і люди хлинуть всі у Вінницю — бо де ті апарати???. Але це буде потім!

А тепер головне ВИЖИТИ! Ви уявляєте, що суне, якщо президент Франції Макрон назвав це прямо: «У НАС ВІЙНА»!

Українці, незважаючи ні на що — ми вміємо самомобілізовуватись і організовуватись!

Матері, бабусі, всі мудрі в цій країні — МИ МАЄМО СТАТИ БЕРЕГИНЯМИ СІМЕЙНОГО ВОГНИЩА.

Нагадуйте і слідкуйте за елементарним — краще пере- аніж недо-! Згадаймо всі народні методи наших бабусь — трави, чаї, сало, часник, хрін, хлорка і, може, на­віть горілка — нічого не завадить — але в міру і вдома. І може, це не рятує, але імунітет піднімає і людину розслабляє від паніки — а це неабищо!

Господарське мило — гарний антисептик, коли немає в аптеках чи магазинах справжнього. Пийте чаї і їжте гарячі перші страви — 26-27 градусів і більше, — смертельні для цієї гидоти!!!

Пийте часто і використайте всі запаси малин-калин! Піднімайте імунітет чим можете.

Немає чим протерти руки — протріть спитом чи навіть горілкою. Промивайте ніс — горло розчином — не треба вам дорогих препаратів: на 200 мл води — 1 чайна ложка солі.

Речі, в яких прийшли з вулиці, коли були в скупченнях людей, обробляйте теплою праскою чи паром! Немає масок — пошийте самі із марлі — мінімум 4 шари.

Але найкраще не виходити на вулицю, особливо людям за 50-60-70 років. Саме так вбереглись у Китаї.

Сидіть вдома! І мийте підлогу хлорованими розчинами! «33-й канал» продовжуватиме приходити у ваші домівки. Газета під час випуску проходить термічну обробку! Крім того, на сайті щоденно ми відслідковуємо все. Коронавірус уже в Україні. Є два смертельні випадки!

Рятуймо себе і Україну від ЗАРАЗИ!. Повідомляйте нам про всі випадки і підозри цієї неочікуваної біди! Ставте наболілі запитання, ми оперативно відреагуємо. Рятуймо один одного і Україну!

В епіцентрі скандалів через підозру коронавірусу у Турбові, Козятині і Вінницькому районі вже побували наші кореспонденти — детальніше на 6-7 стор. Телефон «прямої лінії» та електронна пошта працюють як завжди.

Колектив газети
«33-й канал»