Його мета – підтримка та поширення медичних, профілактичних та інформаційних заходів протидії розповсюдженню вірусу Covid-19. Зібрані кошти спрямують на додаткову закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок тощо – для потреб міста та області. Всі витрати вестимуть прозоро.

І на позачерговій сесії міської ради 18 березня, яка була присвячена виключно питанням протидії поширенню коронавірусу, Вінницький міський голова Сергій Моргунов заявив про підтримку цієї ініціативи Володимира Гройсмана. І що він та його родина також перерахують кошти на цей спецфонд.

«За останні дні до мене було багато дзвінків від бізнесу і небайдужих людей, які пропонували допомогу. Ці ініціативи – дуже позитивний крок. Серед перших, хто проявив свою небайдужість – колишній міський голова Вінниці і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Саме за його ініціативи в фонді «Подільська громада» відкрито спеціальний рахунок «СтопВірус» для збору додаткових коштів, і фактично він виявився першим, хто зробив відповідний внесок у цей фонд. Сьогодні до мене звернулись представники колективу Вінницької міської ради з пропозицією перерахувати у цей спецфонд свій одноденний заробіток. Закликаю усіх, хто має бажання, долучитись до цієї спільної справи», – сказав Сергій Моргунов.

Фонд «Подільська громада» працює у Вінниці з 2011 року і за підтримки місцевих організацій та бізнес-партнерів вже реалізував низку благодійних, в тому числі медичних, програм міського та обласного рівня.