Але МВФ вимагає ухвалення Верховною Радою закону про продаж землі.

В Україні сьогодні – близько 11 млн пенсіонерів. З них лише 1 млн отримують пенсію понад 5 тис. грн. Тобто, за обіцянкою Зеленського, надбавку 1000 грн. повинні отримати близько 10 млн пенсіонерів. Для ПФУ це 10 млрд на місяць, на три місяці – 30 млрд грн.

– Президент пропонує залучити кошти МВФ. Але позиція МВФ щодо України жорстка і безкомпромісна. Найголовніша вимога – ухвалення Верховною Радою закону про продаж землі. Однак наразі ухвалення цього документа відкладено через коронавірус, і надання Україні коштів так само «зависло». Виплачувати пенсіонерам 1000 грн. немає з чого! А заяви президента про це – елемент політичного популізму. Змінюються уряди, «мутують віруси», а та «тисяча» в українському політикумі залишається незмінною ще з часів Юлії Тимошенко. І сьогодні вона перейшла у спадок до пана Зеленського! – вважає політексперт Дмитро Снегирьов.

Кабінет міністрів планує надіслати МВФ прохання про фінансову допомогу для боротьби з коронавірусом. Водночас, агентство Bloomberg зазначило, що переговори України і МВФ щодо нового кредиту можуть затягнутися на місяці.