– У вінницької депутатки підозрюють коронавірус! Такими заголовками минулого тижня вмить зарясніли новинні стрічки цілої низки сайтів, які належать одному дуже відомому по­літтехнологу у Вінницькій області. Спровокувавши паніку, згодом ця сенсація виявилася фейком, тобто брехнею. Але вивела на поверхню одну дуже страшну технологію.

– Перед виборами аморальні політтехнологи, щоб догодити політсилам, в яких вони отримують політзамовлення і величезні кошти за це, вже не гребують ось таким «моральним мародерством». І навіть біду світу та України, страх людей перед підступним коронавірусом використовують, щоб «замочити опонента». Тим більше, що, як з’ясували журналісти-розслідувачі, в цих брудних технологіях прослідковується російський слід, — заявила Ганна Давиденко:

– Дві доби мій телефон закипав від дзвінків. Телефонували студенти, батьки, мої виборці. Псевдожурналісти написали, що я, нібито знаходячись в Італії на відпочинку, привезла звідти коронавірус, а потім, поїхавши у відрядження областю, всіх заразила. Це була спланована провокація, щоб підігріти паніку.

Я проводила педагогічні наради і була вимушена вийти у прямий ефір на своїй сторінці у Фейсбук прямо з робочого місця, щоб всі побачили, що я не в лікарні і що зі мною все гаразд.

– Якою буде ваша реакція?

– Готую заяву в поліцію та СБУ, тому що вважаю провокацію підривом безпеки, диверсією в складній надзвичайній ситуації, в якій опинились наші громадяни, весь світ. Тим більше, як з’ясували розслідувачі — в цих технологіях прослідковується російський слід, ОРДЛО. Це ж треба так низько впасти, щоб сьогодні, в умовах війни і біди користуватись послугами окупанта, щоб переслідувати мене. Використати таку підступну і аморальну тактику. Ми знаємо, хто це зробив, і тому невдовзі він відповість і перед народом та перед податковою, спецслужбами, звідки у цього відомого лайномета днями з’явилась новенька «БМВ» за 80000 у.о.

Сергій Кармаліта:

– Я як небайдужа людина не можу сьогодні промовчати, бо це ж треба, щоб так у людей — замовників і виконавців – «ПОЇХАЛИ МІЗКИ ТА СО­ВІСТЬ», щоб використовувати біду людей і тривогу перед невідомим коронавірусом. Тільки вдумайтесь, так аморально очорнити відому професорку, ректора університету, принципового депутата і просто жінку-матір. І лише тому, що її поважають люди і вона відома в Україні і за її межами громадська діячка. Ми провели розслідування і знаємо, хто це зробив, і невдовзі він за таку поведінку відповість. Як замовники, так і виконавці.

Бо ж тут дійсно прослідковується схема: будь-якому купленому технологу певна по­літична сила ставить завдання: замочити рейтингового опонента, і платить за це чималі гроші. А потім ці політтехнологи «проганяють» брехню, яка очорняє замовленого кандидата і знижує так його рейтинг на зарання створених для цього брехливих сайтах. Так роблять і зі мною, приписують мені, що я хочу йти на мера, мочать різними брехливими повідомленнями і т.п. Але я на це не звертаю уваги. Бо чоловік і вмію тримати удар.

Але скажіть, яке сміття потрібно мати в голові, яку низьку громадську позицію, щоб дати команду цьому технологу запустити таку дестабілізуючу область і Вінницю інформаційну хвилю в час небувалої пандемії коронавірусу?! Якщо такими методами сім найближчих місяців збираються вести виборчу кампанію на Вінниччині, то ви уявляєте, що викидатимуть в інформпростір і які ярлики вішатимуть на неугодних, щоб тільки проголосували проти них?

Ви не помітили, що у нас, як тільки журналіст, депутат чи громадський активіст починає розповідати правду, викривати схеми дерибану, то його одразу роблять «ворогом народу», організують напади й побиття, при цьому цинічно «розслідуючи» їх. Тому ми маємо навчатися політичній, інформаційній гігієні, розповідати вінничанам на конкретних прикладах, як підступно діє власна, гірша від російської, пропаганда і що вона приховує від нас.

Щодо того, що Ганну Давиденко зумисне на замовлення захотіли дискредитувати фейковим коронавірусом, то можу запевнити, що вони тільки підняли її рейтинг. Бо у нас моральні та мудрі вінничани, і вони все зрозуміли. Якщо проти Давиденко розпочали таку війну, то вона комусь уже стоїть поперек горла. Значить, вона робить правильні і викривальні заяви і має довіру виборців.

Повірте, у цьому місті і області є гідні чоловіки, які зможуть захистити як жінок, так і вінничан. І я перший стаю на захист жінки та прошу приєднуватись інших. І це не по­літичний піар, а просто людська позиція. Бо і у мене є дружина – викладач університету, і донька. І я розумію, що таке жінка. Моя мама завжди була для мене беззаперечним авторитетом. Закликаю всіх по­літиків дотримуватись чесних правил гри.

І всім разом об’єднатись і допомагати Вінниччині та Україні побороти реальний коронавірус і поширення його, запобігти масовим смертям від нього.

Андрій Власенко