У режимі відеоконференції керівники профільних департаментів та служб області поінформували про виконання заходів з протидії коронавірусу. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Здітовецького. В першу чергу, головуючий поцікавився станом контролю з боку Національної поліції за дотриманням норм перевезення пасажирів у громадському транспорті під час карантину та безпечної роботи реалізаторів у торгових закладах області. Підрозділами Національної поліції ведеться роз’яснювальна робота серед перевізників, проте на порушників карантину уже в перший день контролю складено 5 адмінпротоколів.

Щодо організації підвозу медичних працівників, то Тульчинська, Тростянецька, Крижопільська, Барська, Мурованокуриловецька і Шаргородська райдержадміністрації доповіли про те, що підвіз медичних працівників до закладів охорони здоров’я в цих районах забезпечено. Іллінецька і Тиврівська РДА також провели значну роботу в цьому напряму. Проблема підвозу лікарів до місця роботи наразі залишається, адже налагодження транспортного сполучення потребує певного часу. Відповідні служби запевняють, що питання буде остаточно вирішене протягом кількох днів.

Також на засіданні обговорювали питання, пов’язані із алгоритмом дій відносно громадян, які останнім часом повернулись до рідних домівок з Європи.

– Очільники районів звітують, що ці люди знаходяться під дистанційним наглядом сімейних лікарів. Яким чином можна забезпечити контроль за цим процесом з боку обласної влади? – поцікавився перший заступник голови ОДА .

– Велика кількість людей, що повертаються з-за кордону до свого села чи міста, самі звертаються до свого сімейного лікаря, – прокоментувала директорка Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович. – Далі, якщо анамнез нормальний і немає ознак вірусної інфекції, такі люди йдуть додому на самоізоляцію. Тільки таким чином сьогодні ми можемо відстежити і контролювати їхній стан.

Валентина Лісова