Всі вони служать у розвідувальному 131-му баталь­йоні. Нині їх рятують у лікарні ім. Мечникова в Дніпрі. Поранення – майже ідентичні, мінновибухові, тільки ступінь важкості різний.

Найважчий стан у 22-річного Василя Іщенка з Великої Мочулки Теплицького району. Спочатку важкопоранений воїн залишався непритомним. Згодом його привели до тями. Потім ввели у стан штучної коми і підключили до апарату вентиляції легень. На жаль, довелось ампутувати ногу вище коліна, тепер лікарі борються за руку хлопця. Поки він у стані медикаментозної коми.

23-річний Євген Бондарчук з Тиврова з першого дня війни рвався на фронт, але батько-військовий постійно вмовляв спочатку закінчити навчання. Невдовзі син відправився на полігон у Старичі, тоді став розвідником та служив разом із батьком – заступником командира взводу.

Євген Бондарчук

На жаль, у момент обстрілу найріднішої людини не було поряд, Євген отримав множинні осколкові поранення обличчя, голови, правого плеча і лівої кисті, обпечене обличчя. Попереду ще кілька операцій на очах. Прізвища третього пораненого не називають, відомо, що Володимир з Тульчинського району й перебуває на лікуванні у шпиталі. Життю та здоров’ю нічого не загрожує. Пораненими опікуються представники міської влади Дніпра, волонтери. Приїхали хлопці з вінницької громадської ор­ганізації «Лютич».

Ці молоді хлопці пішли на війну не через гроші, соціальне забезпечення, гарну форму чи кар’єру, а через те, що вони хочуть жити в Україні під українським прапором, де люди будуть цінити один одного та допомагати, будувати свою країну та перемагати РАЗОМ! Дякуємо ще раз лікарям лікарні Мечникова за їхній професіоналізм та адекватну роботу з порятунку життів наших героїв! Тим часом Зеленський і далі говорить про мирне урегулювання, Сивохо планує презентувати Платформу примирення і єдності.

– Два світи. Один — болю і страждань. Другий — цинізму і ідіотизму. Ви вичерпали весь запас терпіння народу, — каже очільник «Лютича» Роман Яковлев.

У Вінниці рятують 8 поранених під Пісками

Крім того, минулого тижня реанімаційно-операційним літаком Ан-26 «ВІТА» ще вісьмох поранених з передової доправлено до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, що у Вінниці. За словами вій­ськових медиків, стан здоров’я прибулих героїв визначається як стабільний. На даний час воїни забезпечені усім необхідним для лікування та реабілітації.

Віталіна Володимирова