Українські військові вирішили запустити своєрідний флешмоб і розповідають про зрілих жінок і зовсім юних дівчат, які служать в ЗСУ на передовій і в тилу. Однією з таких стала і наша землячка.

Свою першу весну в армії зустрічає 21-річна солдат Світлана Моісеєва. Тендітна дівчина з Вінниці — навідник-оператор танка Т-64. Більше місяця тому во­на ввійшла до складу 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка.

Наша землячка – бакалавр, вивчала економіку в інституті. Війсь­кових у сім’ї немає, але рідні підтримують її вибір. На запитання, чи не боїться опинитися у вирі війни, відповідає категорично: «Ні! Я за Україну!» Тендітна дівчина небагатослівна, але в її погляді читається сила і впевненість. Розповідає, що відчула бажання служити в армії, тому прийшла до військкомату, де вибрала професію танкіста і уклала контракт з танковою бригадою.

– Просто захотіла служити. Мені запропонували навідником, і я погодилася. Пройшла тримісячну підготовку в навчальному центрі в Десні. Навчання було досить важким… Але мені сподобалося. Ні про що не шкодую — в бригаді вже місяць, і у мене ще все попереду. Вирішила випробувати себе, довести, що щось можу, — каже про свою мотивацію дівчина. — Мені тут все подобається, екіпаж злагоджений, хлопці всьому навчають і допомагають. Двічі стріляла з танка, обидва рази вразила ціль. Ще не було завдань, з якими не могла б самостійно впоратися. Але найбільше вразило те, що тут всі як одна велика сім’я.

Командир танка Світлани сержант Олександр Семененко в складі бригади воює з 2014-го. Розповідає, що задоволений роботою свого навідника-оператора.

– Вона у нас зовсім недавно, але проявляє себе дуже непогано, дівчина компанійська, всім цікавиться, хоче навчитися новому. Влучно стріляє, навіть краще, ніж деякі чоловіки! У неї дуже красиві очі, напевно, правильно в ціль дивляться, — посміхається він.

Віталіна Володимирова