Наприкінці минулого року в Україні влаштували масштабні облави на нелегальні АЗС.

Ініціатором цього виступив нині вже колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук і доручив це питання правоохоронцям. Мовляв, рейди проводяться через те, що проблема незаконних автозаправок досягла піку.

– Крім того, що вони працюють без ліцензії, на таких заправках паливо сумнівної якості, а також не дотримуються елементарні заходи безпеки, — скаржились по­ліцейські. — На таких об’єк­тах не раз ставалися пожежі, які загрожували життю заправників і пасажирів транспорту, який заправлявся в цей час на таких об’єк­тах.

У Вінницькій області до вик­риття нелегалів, крім силовиків, підключились сам голова ОДА Владислав Скальський і громадськість. Була створена телефонна «гаряча лінія», електронна адреса, на яку громадяни активно повідомляли про місцезнаходження нелегальних АЗС.

– Із 27 грудня було створено 8 міжвідомчих мобільних груп, котрі почали відпрацьовувати незаконну торгівлю пальним. Працювали усі новорічні свята, і результати вже помітні, — зазначив Владислав Скальський. — Всі ці зусилля були спрямовані, в першу чергу, на викорінення тіньового бізнесу. Акциз з пального — це основне наповнення дорожнього фонду, а потреба у якісних дорогах давно відома. До слова, Вінницька область має най­більшу мережу місцевих доріг — 7,5 тисячі кілометрів. За результатами минулого року 1 кілометр комплексної реконструкції доріг коштує 10 мільйонів гривень. Коли здійснюється незаконний обіг пального, то ці гроші фактично вкрадені з бюджету громади.

За результатами роботи мобільних груп було проведено 86 оглядів і припинено діяльність 32 нелегальних АЗС, — заявив нещодавно на брифінгу прокурор області Костянтин Мерімерін. До єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 18 кримінальних проваджень. Проведено 30 обшуків, в ході яких демонтовано 10 автозаправних станцій, вилучено обладнання, за допомогою якого здійснювалась незаконна діяльність, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 21 400 літрів скрапленого газу та 39 400 літрів дизельного пального. Всі кримінальні провадження розслідуються, провадяться експертизи.

Втім, не пройшло багато часу, як до нашої редакції стали надходити звернення читачів, де вони поскаржились на те, що нещодавно закриті заправки знову стали працювати.

– Анонсована урядом війна з нелегальними АЗС чимось нагадує боротьбу із самогоноварінням часів Горбачова, — не стримували емоцій наші читачі. — Різниця лише в тому, що в радянські часи процес був ор­ганізований трохи краще. Силовики в черговий раз обрали тактику боротьби не з причиною, а з наслідками. Вони одразу взялися за закриття заправок, але не звернули уваги на джерела походження необлікованих нафтопродуктів та не посилили покарання для порушників.

Ми не раз були свідками наїздів на «чорні» заправки. Так, окремі станції навіть демонтували, роботу деяких тимчасово зупиняли. Але не пройшло місяця, як АЗС знову запрацювали. Невже ви­рішили питання за гроші, бо ж у нашій країні тільки так і вміють!

І справді, ми виїхали на місце й переконались у тому, що АЗС відновили роботу. Коли ж запитали працівників, чому так сталось — ті відразу йшли. Мовляв, питання не до них. Всю інформацію ми передали ще 12 березня до обласної прокуратури, й там пообіцяли все з’ясувати. Але на даний час відповіді ми ще не отримали.

Віталіна Володимирова