З 12 березня по 3 квітня у Вінницькій області триватиме карантин у дитячих садочках, школах та вищих навчальних закладах.

Як повідомив на своєму брифінгу голова ОДА Владислав Скальський, попри вимушені канікули діти все одно навчатимуться, але дистанційно.

На базі Вінницької академії неперер­вної освіти організовано навчання за дистанційною формою для 40 тисяч учнів. Навчання провадиться через спеціальний сайт https://www.disted.edu.vn/ua. Також дистанційне навчання організовано і лабораторією інформаційних та комунікаційних технологій на базі ФМГ №17.

Скористатись нею можуть всі учні 1-11 класів та вчителі. Там є унікальний банк контрольних та завдань ЗНО. Кожна школа може розміщувати їх на своєму офіційному сайті і після того, як дали дітям завдання, провадити перевірку знань. Останні можна надсилати на електронну адресу педагога.

– Крім того, на офіційній сторінці нашого департаменту ми створили презентацію, де є відповіді на всі запитання та посилання на освітні ресурси, які можуть бути використані в навчальному процесі під час карантину. Для того, щоб навчатись дистанційно, дитині потрібно мати комп’ютер, планшет та мобільний телефон, де є доступ до Інтернету. Втім, трапляються населені пункти, де справді проблеми із мережею, можна контактувати телефоном і отримувати завдання завдяки смс-повідомленням, — каже Володимир Буняк, керівник департаменту освіти та науки Він­ницької ОДА.

Посадовці зазначають: коли школярі вийдуть з карантину, вони пройдуть тестові завдання.

– За результатами буде видно, на якому рівні їхні знання і будуть робитись висновки. В деяких країнах вже стоїть питання про те, щоб продовжити навчання влітку, але я сподіваюсь, що ми цього робити не будемо, якщо вийдемо з вимушених канікул 3 квітня. Про відпрацювання по суботах поки теж питання не на часі, — додає Володимир Буняк.

Віталіна Володимирова