Як результат – жодного випадку захворювання, спричиненого коронавірусною інфекцією. Варто сказати, що саме від нас з вами залежить, чи збережеться така тенденція у подальшому», – зауважив голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час щотижневого брифінгу онлайн Владислав Скальський.

За словами керівника області, протягом останньої доби зафіксовано ще дві нових підозри на коронавірус. Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні у боксованій палаті під постійним медичним спостереженні.

– Наразі в Україні 73 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID – 19. Однак, на сьогодні маємо і гарну новину, адже один пацієнт вже повністю одужав та виписаний з медичної установи. – зазначив голова ОДА. – Також ми зіткнулися із тими спалахами хвороби, які прийшли вже не з Китаю або з Європи, а були поширені на місцевому, внутрішньодержавному рівні. Саме тому хочу наголосити, що ми починаємо другий етап боротьби проти коронавірусу, який полягає у протистоянні не лише запобіжними заходами, а й безпосередньо лікуванням. Наша з вами мета – не допустити широкої пандемії в країні».

Під час брифінгу Владислав Скальський також поінформував про іншу резонансну новину на Вінниччини – перелік пунктів пропуску, на яких буде посилений режим карантинних заходів у першу чергу.

– Наша мета не допустити пандемії коронавірусу в області та країні! Тому

обласною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про додаткове посилення карантинних заходів на усій території області., – зазначив Скальський. – Ми маємо бути готові до постійного звуження можливостей пересування між населеними пунктами, бо це найбільш дієвий захід карантину…

Також по всій області продуктові ринки в будуть працювати із 10 до 14 години в будні та із 10 до 17 години на вихідні… Ця норма діє вже із 23 березня!

Також голова ОДА відповів на запитання 33-го каналу про заробітчан, які повернулись із охопленої пандемією Європи і розгулюють по містах, селах та відвідують числення гості:

– Чому люди, що повернулись із Європи та інших континентів не сидять на карантині, як у Нових Санжарах?

– Бо їх приїхало лише за останні дні більше 20 тисяч і помістити всіх на карантин неможливо фізично, – відповів «губернатор» Вінниччини. – Також хочу повідомити, що державна прикордонна служба дає всім прибулим заповнити форму, де є зобов’язання цих громадян щодо самоізоляції на 14 діб. А також згоду на обробку персональних даних, для того щоб в активному режимі можна було відслідковувати зайнятість цих осіб. І вже є інформація від наших структур та свідомих громадян про порушників режиму ізоляції на Вінниччині. Також ми запустили форму он-лайн, де такі особи можуть реєструватись і сімейні лікарі будуть дистанційно оцінювати стан їхнього здоров’я…

Я сподіваюсь на свідомість цих людей з огляду на ситуацію, що складається в Україні та світі… Разом ми переборемо всі віруси, хвороби, фейки і погані новини!