Другу партію Україна отримає до кінця тижня. В понеділок із Вінницької області відправили машину за першою партією вантажу., – повідомила в соцмережі  народний депутат Ірина Борзова.

У Вінницьку область передають:
• біля 5000 експрес-тестів для виявлення вірусу. Далі область розподіляє по районам. Експрес тести виявляють хворобу на стадії від 10 днів інфікування.
• близько 2000 тест-систем полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тести) – для лабораторних досліджень. Вони дають достовірний результат і виявляють хворобу на 4 день. Якщо експрес-тест покаже позитивний результат, його перевірятимуть в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Лише після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання
• близько 300 захисних біохімічних костюмів найвищого ступеню захисту для бригад екстреної швидкої допомоги
• близько 3000 респіраторів FFP3, які захищають органи дихання під час перебування в інфекційному боксі, інфекційній палаті, або в інших приміщення де є джерело інфекції.
У Вінницькій області визначено 21 лікарню, де надаватимуть медичну допомогу пацієнтам з підозрою на коронавірус: https://cutt.ly/XtvKuBD. На даний час розгорнуто 290 інфекційних ліжок, в інфекційних стаціонарах облаштовано 89 боксів та 51 напівбокс.
Засоби захисту повинні розподілятись за потребами і пропорційно!
Медичні працівники повинні бути захищені, у всіх інфекційних лікарнях, не залежно від того, чи це обласний центр, чи район.