Це дуже вчасна допомога для нас, бо ситуація з кожним днем змінюється, – зазначив головний лікар ЦРЛ Владислав Головащенко. – Адже всі розуміють, що саме лікарі та медперсонал зараз опиняться на «передовій» боротьби із цим вірусом. Я вже не кажу, що сезонні захворювання на грип, пневмонії та інші хвороби ніхто не відміняв. Дякую за турботу.

Водночас, в ОДА повідомляють, що засоби захисту із цієї партії допомоги надійдуть у всі інфекційні відділення по районах Вінниччини:

– У нас є 21 інфекційне відділення в центральних районних лікарнях. Кожне із цих відділень отримає свою кількість переданих “Подільською громадою” респіраторів, наразі йде розподіл в залежності від населення і від кількості осіб, які там знаходяться під наглядом – ті люди, що повернулися з-за кордону, або були в контакті з такими людьми, – розповіла начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Ольга Задорожна. – Основний розподіл пішов на обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 2000 респіраторів, це наша передова. По районах уточняються ситуація по кількості і по потребах.

Нагадаємо, що 21 березня до Вінниці прибули 10 тисяч респіраторів та 100 тестів на коронавірус. Їх закупили для лікарень Вінниці та області Володимир Гройсман та Сергій Моргунов за власні кошти. Цього тижня засоби захисту та діагностики розподілили між міськими та обласними лікарнями. Частину респіраторів отримали працівники поліції, які забезпечують громадську безпеку.

Сергій Годун