Наші журналісти зняли екстремальний репортаж у вівторок 24 березня – в перший день блок-постів та санітарних КПП навколо Вінниці.

– Прийшла у вівторок на центральний ринок у Вінниці, а там — як на Паску! То що це за карантин такий? Машину ніде припаркувати, сотні людей в чергах за гречкою, яка після 26 гривень вже по 40! У м’ясному павільйоні до десяти людей, сало вже по 100, хоча до цього було на 30 гривень дешевше., – повідомила читачка газети вінничанка Олена. – Лимони вже по 75 гривень, а імбир — по 150! За кілограм цибулі після 8 грн. просять 17 гривень, часник — після 65 – по 140! У ціні навіть зріс туалетний папір, то ж тепер рулон найдешевшого вартує 6,5 – 7 гривень! Знахабніли й продавці курятини, які до супнаборів, які зазвичай купують для песиків та котів, доливають кров і заморожують!

Одні кажуть, що буде дефіцит через блок-пости. Інші кивають за закриті кордони і курс долара і євро… А я думаю – реально кують «золото» на цій паніці!

На «Урожаї» ситуація спокійніша! Вже все купили чи закінчились гроші?

І справді – на роботі лише продавці делікатесів, валютники та продавці цитрусових із свіжою рибою. Ажіотажу на туалетний папір не видно! Картопля по 15…

Домашній сир, молоко і сметана під забороною. У м’ясному ряду торгують лише пара продавців за плівкою і є покупці навіть на такий товар…

– Сальтісони, домашня ковбаса, грудинка, кров’янка – все є! Працюємо в масках, дезінфікуємо прилавки, рукавиці, тару… Бо не робити – можна жити! А не жерти – можна вмерти!, – коротко про стан справ розповів відомий салоділер Віталій Білун із «Урожаю»…

Поряд – всі вінницькі гірчиці, майонези і хрони на місці! Як і крупи… Лише гречка стрибнула до 40, але черги за нею не помітно!

І беруть цю «золоту» гречку? Давно вона по 40? – питаємо у продавчині.

– Вчора була по 33, сьогодні по 40! Беруть, хто не встиг купити… Але я б її і по 10 не їла, якщо є смажена картопелька та шматочок сала-ковбаски!, – відповідає Оксана.

Бо курс гречки в ці дні у Вінниці та по всій області справді побив євро із доларом! Бо на міських ринках ця хіт-крупа по 40, в селах і на районах по 55 і 60! Бо підвозу товару немає… В на Урожаї долар по – 28, євро – 30!