Підприємці та власники промтоварних магазинів Вінниці, які вимушено закрились на карантин, запитують, чому досі працює їхній найбільший конкурент — гіпермаркет «Епіцентр»?

– Всі знають про лист Кабінету міністрів, де чітко вказано, що торгівля засобами гігієни, виробами медичного обладнання та побутовою хімією дозволена. Але ми отримали сигнал від громадян і на місці порушення оштрафували директора магазину «Епіцентр» на 34 тисячі гривень. Бо на той момент йшла торгівля посудом, — повідомив начальник міськвідділу поліції Вінниці Сергій Синявський. — Нині патруль виїздить до «Епі­центру» щодня і не по одному разу… Всі відділи, які нині не мають права працювати, магазин відділив стрічками і вимкнув там світло. Але люди хитро пірнають під стрічки, беруть той товар і пробивають його на касі. Бо одному треба кран, іншому — труба чи замок! Одні бачать в «Епіцентрі» спасіння від комунальних і господарчих проблем… А інші телефонують нам про порушення, і їх дратує така «робота».

Скажу чесно, лише за понеділок поліція Вінниці отримала 35 сигналів про порушення правил карантину. 3 — підтвердились, бо працювали 2 магазини і 1 кафе… Загалом із початку карантину лише наш міськвідділ склав 14 адмін­справ про штрафи. І на директора «Епіцентру» в тому числі…

Водночас, пресслужба мережі «Епіцентр» повідомляє, що мережа спрямує 1 % від обігу на закупку медичного обладнання та засобів захисту.

– У нас продаються захисні маски, антисептики, побутові засоби дезінфекції, спиртовмісні засоби і базові продукти харчування (борошно, масло, вода, напої, дитяче харчування і товари для дітей).

Сергій Годун