Ми обіцяли вам писати правду і бути разом – в радості і біді… Продовжуємо робити це, бо виконуємо суспільно значиму місію і несемо правду. А хто її знає і проінформований – той має шанс перемогти все…

Чому Нью-Йорк став містом найбільшого зараження коронавірусом у світі

Він побив рекорд – 5459 заражень в день. У США – більше 8000 за день, Італія досі тримає рекорд смертей – 792 в день. Всього заражено COVID-19 вже до 500000 людей. Але це лише початок, бо може 65 млн померти.

Статистика вражає. Вчора вночі слухали прямо з Вашингтона онлайн-конференцію. Президент Трамп, вражений темпами росту зловісної «корони», щоденно робить прямі пресконференції із журналістами і відповідає на найболючіші запитання. Люди мають знати всю правду – де їх і чим лікуватимуть, чи є надія вижити їм та близьким, де взяти кошти, щоб сидіти вдома, і як «не поїхати мозгами», коли сьогодні вночі сам президент озвучив цифру: за одну лише добу в Нью-Йорку заразилось коронавірусом, тільки за підтвердженими тестами, 5459! Це місто – колись перше і найкраще у світі – тепер стало найбільшим епіцентром біди. Сюди введена військова техніка і блокуються всі квартали. США за темпами вже випередили Італію.

Будьмо уважні, бо в кінці березня із Нью-Йорка мають евакуювати до України 600 бажаючих заробітчан та студентів. А це мінімум 3 літаки!

Якщо не дотримуватимемось найжорсткіших мір – лише в Україні таких буде 22 млн. 80%, ймовірно, виживе… але скільки може померти – рахуйте самі.

Трамп повідомив у зверненні до нації, що виділяє прямо готівкою на кожного американця по 1000 доларів, щоб вижити в часи надзвичайного стану. На сім’ю 3000 дол. Всього 1 трильйон 800 млн доларів..Але зазначив – це чума, і найголовніша боротьба з нею має бути в оснащених та забезпечених всім лікарнях. Тому медицина – на першому місці, і туди гатять ті ж трильйони. Що гатять у нас – самі знаєте…

Наведу хронологію поширення коронавірусу у Нью-Йорку. Там вже встановлений перший пацієнт, інфікований коронавірусом – це був китаєць, який 21 січня прилетів до Нью-Йорка. І через 2 місяці – вже по більше 5 000 в день.

На вулицях Нью-Йорка лікарі роблять тести на COVID-19

У нас виявлений перший хворий 3 березня – додайте 2 місяці і спроєктуйте ці чумні дні на нас.

Ангела Меркель, керівник із 15-річним стажем управління найпотужнішою країною у світі, звертається до нації і відкрито каже, що це найстрашніша біда, яка спіткала світ після 2-ї Світової війни. Але і вона вже в ізоляції. Бо напередодні спілкувалась із лікарем, у якого виявили коронавірус. У парламенті Франції уже 18 інфікованих депутатів.

Вже і в нас три нардепи, а може, й більше… Лише один літак із Женеви, де святкували 8 Березня на найдорожчому курорті в Куршавелі, привіз 14 інфікованих коронавірусом пасажирів. А є ще і 24 у світі із одного літака. А скільки зірок! Королів бізнес-імперій!

Чому коронавірус косить багатих і знаменитих?

Першим, хто захворів на коронавірус у Європі виявився бармен, який приїхав із Китаю вже інфікованим. І це він в ресторані цього курорту розливав усім найдорожчі напої і коктейлі, робив каву… але вже із коронавірусом. А потім – ця зараза заполонила готелі, інші ресторани, чергові партії найелітніших туристів, де найдешевший відпочинок коштує 20000-30000 у.о. — їхали – заражались і везли цю заразу по світу.

Чому Італія стала епіцентром біди?

Тому, що саме в Італії 70 відсотків всіх історичних і культурних цінностей. І саме туди ринули літаки із китайцями, які вирішили на новорічні (за їхнім календарем) канікули пересидіти китайську епідемію і культурно відпочити. І пішло – поселились у готелях (а коронавірус найбільше поширюється у закритих приміщеннях), потім централізовано у ресторани, далі музеї і галереї, яхти і кораблі…. А є ще круїзи! Уявляєте, скільки цієї зарази блискавично почало розповзатись! Друга Іспанія – бо і там є курорти, відомі на весь світ! Результат за місяць – 40 000 інфікованих.

В Болгарії, як і Мадриді стадіони перепрофільовують під лікарні для хворих коронавірусом

– На мою думку, уряд Італії загравав із населенням, щоб не втратити симпатію через обмеження свобод. Італія вже кишіла смертоносною заразою — а тут всі ресторани і нічні бари, готелі переповнені, 8 Березня п’ють, гуляють, веселяться, і музика «зриває кришу» (і це в піст), – ділиться Олена, заробітчанка із Вінниччини.

А через два дні тими ж самими маршрутами – цілодобові сирени «швидких», а далі труповозки. І вже із залученням військових. І зараження вже 20 відсотків лікарів через вал пацієнтів і брак засобів захисту! І це в заможній і багатій Італії!!!

Уявіть, тільки уряд вже в такій епідеміологічній ситуації вдається до введення карантину – одразу протести і 30 бунтів за тиждень у тюрмах і колоніях! Зеки потрощили все, захоплювали заручників наркотики із медчастин.

І все лише через одне – чому обмежили доступ відвідувачів. А загроза смерті – то фігня!

І тоді уряд Італії вдався до безпрецедентних кроків – повів журналістів у переповнені відділення, які нагадували пекло приреченим, і дозволив знімати це та вести прямі трансляції… – щоб бачили.

І нагадав усім пам’ятку епідеміолога – про сортування хворих при масових зараженнях.

Під час масової епідемії важкохворих не лікують!

Коли можливості надання допомоги перевищують можливості медиків – вводяться єдині протоколи, як діяти.

Найдосвідченіші лікарі звільняються від усіх обов’язків і стають на сортування хворих, що надходять. Їх завдання — відсортувати па­ці­єнтів за ступенем важкості – на важких, легких, середнього ступеня.

Всі інші лікарі ЛІКУЮТЬ ЛИШЕ хворих середньої тяжкості. Легким дають інструкції і відправляють додому, а важкохворих відправляють у палати помирати. І лише в разі надання допомоги середнім до них може дійти черга, а може і не дійти. І це, як не жорстоко звучить, виправдано – бо один важкохворий забере час і 10-20 середніх пацієнтів стануть важкими… І так по ланцюжку і настане тоді смертоносний і загальний колапс.

Тому не будьте «неляканими ідіотами». Епідеміологи із епіцентрів заражень наполягають, що маски потрібно носити усім. Неважко здогадатись, що у нас навіть не США і не та сама Італія. І в разі чого … далі страшно озвучувати.

Як лікувати хворих коронавірусом – радять медики Китаю

У світі вже є книга-довідник, випущена китайськими лікарями із конкретної і найуспішнішої лікарні, в якій було до сотні важких пацієнтів, але вони вилікували усіх і не втратили жодного життя. Там вони наголошують: лікарня – ось поле битви із цим підступним вірусом. Має бути розроблений єдиний протокол для поетапного лікування важких, середніх і легких пацієнтів. І в книзі вони наводять всі препарати, які варто застосовувати.

Команда цих лікарів у Китаї вилікувала всіх важкохворих від коронавірусу. Жодної смерті

Я звернулась до двох незалежних вінницьких лікарів прокоментувати, що у нас є для лікування коронавірусу із перерахованого – вказали на присутність лише двох лікарських заходів і підкреслили, що перераховані апарати штучного дихання можуть бути і неробочими. То чого чекаємо, панове?! Просимо голову міста та ОДА звернути на ці найважливіші поради увагу. Електронний варіант книги уже розісланий.

  • Коронавірусом заразилась 24-річна поліцейська під час опитування інфікованого
  • Студентка із Лондона приїхала із коронавірусом
  • Суддя привіз коронавірус із відпочинку з Єгипту
  • Санітарка відмовилась прибирати після померлої від коронавірусу без спецкостюма

Зараз зволікання – смерті подібне. Треба негайно використати шанс і все підтягнути. І діяти із записаними попередньо і зрежисованими роликами із поставленими посмішками та закликами «мити руки» — це не лише ненормально, але й злочинно щодо країни і її народу.

Масове повернення заробітчан – може стати централізованим постачанням коронавірусу в Україну

 Без самоізоляції їх це може стати централізованим постачанням коронавірусу до України.

Не секрет, що Україна – рекордсмен по заробітчанах. І ми зараз їх сотнями, тисячами, сотнями тисяч централізовано повертаємо із світу та турпоїздок. І, як показує статистика, перші зараження коронавірусом у нас, як правило, від заробітчан чи туристів.

Красномовним прикладом може стати Чернівеччина. На сьогодні там вражені цією підступною інфекцією два села. А все тому, що заробітчани замість того, щоб самоізолюватись, ходили в гості до рідних та близьких зі свого та сусіднього села… Серед них 4 дітей. Тепер там блокпости – і гроші, зароблені тяжко за кордоном, тепер доведеться витрачати на своє та рідних лікування. Дай Боже, щоб не на похорони.

Чому заробітчан, які повернулись із епіцентрів спалаху коронавірусу, не поміщують на карантин?

Редакція «33-го» за ці дні отримала чимало звернень про те, що заробітчани, які масово повернулись до сіл і міст області, не дотримуються карантину, ходять у гості чи збираються разом за чаркою. Більше того, коли їм роблять зауваження, кажуть, що їх перевірили на кордоні, мовляв, вони здорові. І тому карантину дотримуватись не варто. Але якраз ті, кого ось так перевірили на кордоні, і навіть нардепи – захворіли вже після такого огляду.

Є взагалі ті, хто бреше чи зникає із приватних клінік, коли тести дають позитивний результат. Так сталось у Києві.

А у Житомирі керівник групи, який возив до Австрії та Німеччини до 30 туристів і заразився там коронавірусом, повідомив у лікарні, що він їздив лише із сином. Уявіть, скільки в таких випадках може поширитись цієї зарази, якщо одна людина може заразити 70 інших?!

Ми не лякаємо, ми попереджаємо. Але найголовніше – знати і не боятись.

В Україні винайшли ліки від коронавірусу?

Як повідомив інформаційний сайт про грип, 20 березня пройшло тестування українського препарату Протефлазит на базі Інституту епідеміології у Києві провідними вченими-вірусологами. Під ним підписи професора С.Рибалка та директора інституту В. Задорожної. У висновках вказано, що цей препарат може пригнічувати клітини коронавірусу. І йде пояснення: він у два рази зменшує кількість клітин коронавірусу в інфікованої людини, і це полегшує перебіг хвороби, що рятує життя пацієнту. Ми попросили прокоментувати цю інформацію одного із відомих сімейних лікарів м. Вінниці і отримали відповідь: інструкцій щодо його застосування не надходило. Але те, що він лікує інші віруси, зокрема герпес – під­тверджено. Отож, вирішуйте самі. Але ві­домо одне – в аптеках Вінниччини цього препарату вже майже не­має. Знайшли в одній.

Позитивні новини:

– Лікарі в Індії досягли успіху в лікуванні коронавірусу. Збираються запропонувати ці ліки всьому світу.

– Дослідники Медичного центру Еразмус стверджують, що знайшли антитіла проти коронавірусу.

– За словами експертів, Італія сильно постраждала тільки тому, що у них найстаріше населення в Європі.

Вчені в Ізраїлі, ймовірно, скоро оголосять про розробку коронавірусної вакцини.

Біотехнологічна компанія з Сан-Дієго розробляє вакцину проти COVID-19.

Плазма від пацієнтів з Covid-19, які недавно одужали, може лікувати інших інфікованих.

Так що — не все так погано.

Давайте дбати і підтримувати один одного. Тому сидіть вдома, мийте руки та моліться…

Резонансні випадки і обговорення, найактуальніші новини читайте на сторінках газети. Ми станемо надійним порадником та товаришем в часи самоізоляції та карантину.

Заслужена журналістка України