Госпіталізовані не тільки вони – а діти та дружини багатьох.

Закриття сезону на найдорожчому гірськолижному курорті обернулось у справжню трагедію. Шахов контактував з мінімум 80 людьми.

Чий ще діагноз приховала приватна клініка Пальчевського? У тій лижній компанії були і Богдан із дівчиною… На обсервації — більше 10-ти нардепів. Хто ще? Читайте далі.

Після Сергія Шахова, якого вже перевели до реанімації, його дружини, підозри Сергія Вельможного, яка не підтвердилась, зате підтвердилась у його сина. Потім у нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Олександра Лукашева виявили коронавірус Covid-19. В суботу ввечері в Олександра Лукашева піднялася температура. Перший тест на Covid-19 у нього був негативний, під час другого тестування діагностували коронавірус. Олександр Горбенко від «Слуги народу» став третім парламентарем, котрий підхопив небезпечну хворобу. Як запевняють його друзі, він нікуди не виїздив за кордон. Ймовірно, заразився у парламенті.

Втім, з інших джерел стало відомо про те, що приватна клініка відомого бізнесмена Андрія Пальчевського приховала від санітарних служб інформацію щонайменше про 4 позитивні результати тестів на коронавірус. Їх здали четверо українців після нещодавніх від­відин Куршавеля. Станом на 23 березня троє з чотирьох па­цієнтів перебувають у реанімаційному відділенні Олександрівської лікарні, їхня життєдіяльність підтримується апаратами штучного дихання. Згодом виявилося, що на початку березня у тому ж Куршавелі відпочивав цілий український десант народних обранців, де вони закривали курортний сезон. Під час пандемії на елітному курорті відпочивали ексглава Офісу президента Андрій Богдан і його колишня дівчина Анастасія Слічна (були в різних компаніях), партнер нардепа Віталія Хомутинніка Володимир Скоробагач зі своєю дружиною та, ймовірно, сам Хомутиннік із дружиною. Всього там побувало 100 небідних українців. То чиї тести засекретили у приватній клініці?

Медики встановили що найменше 50 осіб, з котрими контактував Шахов. Те ж саме з іншими депутатами, їхніми помічниками та рідними, які вимушені були контактувати із ними на засіданнях комітету. Чи були серед них нардепи із Вінниччини?

Профільний комітет із питань здоров’я тепер на самоізоляції на два тижні.

Члени робочої групи теж. Заразити могли сотні людей. Точно мали б піти на карантин нардепи, котрі були на засіданні із зараженим депутатом. Це щонайменше одинадцять народних обранців. Наразі про обсервацію заявили Леся Василенко (була на комітеті), Ярослав Юрчишин («Голос»), і «слуга народу» Арсеній Пушкаренко (відвідував комітет). Кажуть, серед них і він­ницька нардеп Лариса Білозір.

А як же працюватиме Верховна Рада? Чи оголосять в Україні надзвичайний стан?

Про це розпитуємо у депутата від Вінниччини Максима Пашковського.

– Про хворобу колег-депутатів сам дізнався із ЗМІ, — розповідає він, — важко навіть сказати, де вони могли підчепити вірус. Але у депутатів широке коло спілкування, іноземні партнери… Про хворобу чи підозру депутатів від Вінниччини — мені не відомо. А Верховна Рада нині на карантині. Працюємо у віддаленому форматі, у комітетах.

Ілона ВАЛЬТЕР