Споживання газу у Вінницькій області в січні-лютому поточного року зменшилося на 17% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

-За два перших місяці 2020 року клієнти ТОВ “Вінницягаз Збут” зменшили споживання газу на 17%. Зниження обсягів споживання блакитного палива має місце по всіх категоріях споживачів. Так, населенням спожито близько 114,2 млн м куб. газу, що на 16% менше порівняно з січнем-лютим 2019 року. Бюджетні організації та промислові споживачі використали газу на 25% і 20% менше відповідно”, – повідомляє прес-служба ТОВ “Вінницягаз Збут”. – Ціна газу в зимові місяці поточного року порівняно з торішньою ціною знизилася в середньому на 35%. Відповідно до зниження обсягів споживання газу в компанії пов’язують з теплими погодними умовами.Незважаючи на теплу зиму, зменшення споживання газу та зниження ціни кубометра, клієнти ТОВ “Вінницягаз Збут” на 1 березня 2020 року заборгували за спожитий газ понад 711 млн гривень. 100% заборгованості припадає на населення.

У прес-службі зазначили, що при таких умовах компанія змушена проводити претензійно-позовну роботу для зменшення неплатежів за газ. “Боржникам надсилаються попередження, пропонуються варіанти погашення боргу частинами і т. Щоб не доводити справу до суду, споживач може укласти з компанією угоду про реструктуризацію боргу і платити його частинами. Крім того, за наявності підстав, споживачі мають можливість отримання державної допомоги на оплату послуг газопостачання.

Валентина Лісова