Українська лікарка, що працює в Іспанії, Оксана Фоміна каже, що за 10 днів її уявлення про коронавірус координально змінилися. Раніше вона вважала, що ця інфекція схожа на грип, і вірила в іспанську систему охорони здоров’я. Але зараз зрозуміла, що інфекція важча ніж ми собі можемо уявити, наразі розкриті навіть не всі фактори хвороби. Далі – її пряма мова:

Хворіють і вмирають молоді люди від цієї інфекції. Але в них вказують іншу причину смерті. Коли хворіти почали масами, то справжню ситуацію стали приховувати. Хворих перевіряли лише тоді, коли вони потрапяли до спец. закладу.».

Лікарка заявила про те, що знає всю реальну інформацію. Тому що разом з колегами рятують життя інфікованих. Українка дає тлумаченням заходів карантину, та пояснює, чому потрібно сидіти вдома.

«Якщо ви контактували випадково з одним інфікованим, то можливо отримаєте невеличку дозу. Перехворієте, але в легкій формі. Якщо гуляєте по місту, то контактуючи з 10-20 інфікованими, отримаєте велику дозу вірусу. Захворювання протікатиме важко. Помирають і у молодому віці. Тільки потім напишуть, що померли від чогось іншого… тому сидіть вдома та мийте руки!»

Чому ізоляція обов`язкова? Лікарка підтверджує, що інфікуються майже усі, але краще отримати мінімальну «дозу» вірусу та перехворіти у легкій стадії.

Василина Вереснева