Зірка 90-х Лері Вінн розповів, куди на піку популярності зник з українського шоу-бізнесу та чому ображений на співака Олега Винника.Так, Вінн впевнений, що образ Винника повністю списаний з нього. Ба більше, Лері запевняє, що спілкувався з тими, хто продумував імідж виконавця.

“А нічого страшного, що Винник злизаний повністю з мене. При чому навіть не приховуючи цього. Ну, я це знаю, я спілкувався з людьми, які все це робили. Вони говорять: “А що, тобі шкода? Ти все одно, типу, там нічого не робиш”. А нічого страшного, що костюмчик, манера – це я, тільки зразка, там, 1998-2000-х”, – сказав Лері у програмі “Життя відомих людей”.

Однак музикант ніколи не зчиняв скандалів, а просто продовжував писати свою музику. Аж поки раптово не зник із шоу-бізнесових радарів.

“Є момент, коли я абсолютно свідомо зрозумів, що надихався повітрям шоу-бізнесу.І просто відійшов і присів на лавку”, – сказав Лері.

“Лавкою”, на яку присів тоді співак, виявилася власна івент-агенція. Зараз колись головний романтик вітчизняної сцени продовжує писати пісні для інших артистів і зізнається, чи не вперше в житті нікуди не квапиться.

Додамо,що справжнє прізвище та ім’я Лері Вінна-Валерій Дятлов. Співак народився в 1962 році в місті Дніпропетровську. Сім’я пізніше вирушила до Вінниці. Навчався в «елітній» школі № 2. У 1984 році майбутня зірка отримала освіту у Вінницькому політехнічному інституті. А в 1993-му Лері закінчив музичне училище. Потрапив на професійну сцену в 1990році. Сплеск популярності принесла співакові пісня «Вітер» Анатолія Кірєєва. Вона довгий час була візитною карткою цього виконавця як на території України, так і в країнах СНД. Однак український співак відомий не тільки зазначеної піснею. На прохання Віктора Павлика в 1997 р наш герой переїздить до Києва. У 1996-1999 роках був беззмінним ведучим, а також особою однієї з телевізійних музичних програм.Доленосним можна назвати участь співака в фестивалі під назвою «Слов’янський базар», який проходив у Вітебську в 1998 р Саме там композитор Ігор Крутой познайомився з творчістю нашого героя. В результаті був укладений контракт між компанією АРС і Лері Винному. З 1998 р спостерігається новий виток популярності виконавця: створюється кліп на композицію «Вітер». Пісня стає відома за межами країн, що входять в СНД. Співпраця зі студією OUT з міста Дніпропетровська, а також робота з Андрієм Кірющенко – аранжувальником, дозволила виявити талант нашого героя в якості модного виконавця популярної музики. У 1999 році в Санкт-Петербурзі проходить зйомка кліпу для пісні «Літак». Робота проводилася Сергієм Кальварская – московським режисером, і Владом Опелянцем – оператором. Відбулася ротація зазначеного кліпу на каналі MTV. Він потрапив в програми «Доброго ранку країна», «Вежа» та «Гаряча десятка» і був визнаний хітом. Наш герой – заслужений артист України з 1999 року.

Лері Вінн з 1999 року одружений на Ксенії Дятлової. Дружина нашого героя народилася в 1975 році. Співак є засновником власного агентства.Фірма займається організацією корпоративних вечірок.

Валентина Лісова