Ще вчора я нашому журналісту наголошувала – Роман Ковальський не дасть збрехати – обов’язково постав запитання губернатору на онлайн -прес-конференції – чому недостатній контроль за тими, хто повернувся з-за кордону, про те, що їх там не лише недостатньо перевіряли, а багатьох ВЗАГАЛІ НЕ ПОПЕРЕДЖАЛИ! І він поставив це запитання… В новому випуску “33-го” відповідь є. Як відчували першу біду.

Бо те, що вже стало відомо про перший коронавірус у Вінниці, та ще й у медсестри пологового – 2-го – елітного!!! ( тут Булгаков поправляє, що не зовсім елітного. хоча від цього не легше) Це наша спільна велика проблема! І те, що вона контактувала з такими приїжджими….

Тепер уявіть – знаю, що вже лікарі цього закладу, медсестри, санітарки перевіряються. А там же ще породілі і діти, відвідувачі!

За інформацією яку маю – вже і дружина одного із головних лікарів – що там працювала – у інфекційці і медсестра…

Один ЗАБОРОНЕНИЙ КОНТАКТ! ТИМ БІЛЬШЕ МЕДИКА і ТАКА БІДА!

Скільки сил потрібно буде докласти, щоб погасити це вогнище епідемії! І де в пологовому! І знову замішані іноземні контакти! Скажіть, то що це виходить нам ЦЕНТРАЛІЗОВАНО І НАШИМИ Ж СПЕЦРЕЙСАМИ ДОСТАВЛЯТЬ КОРОНАВІРУС В УКРАЇНУ???

Шановні друзі! Вже два тижні газета “33-й канал”, наші журналісти в соцмережах, на сайті що називається криком кричали про недостатній контроль, санітарні умови тих, хто повертається із заробітків чи турпоїздок по перше – з самого епіцентру – коли в Італії, Польщі чи США їх центалізовано чи ні саджають у транспорт, вже в самому літаку, поїзді, іншому транспорті, про маршрутки – взагалі мовчу!!! Потім по – приїзді – навіть тести не дають завжди результат!!! Але хто перевіряв перші сотні тисяч? Які тести – у нас масок не було!

Люди обривали і обривають телефони редакції, криком кричать, що в їхніх селах, районах заробітчани та туристи, які вже так повернулись не думають дотримуватись карантину. Ходять у гості, по ринках… А коли роблять зауваження – ті кажуть – або доброзичливо, нас уже на кордоні перевірили, або нам ніхто нічого не казав! Або …посилають! (Я не проти заробітчан – я проти розгільдяйства!)

І що – як показують факти – доставлені але не достатньо перевірені люди їдуть не НА КАРАНТИН – А В РІДНІ ДОМІВКИ!!! Де дружини, чоловіки, діти, старенькі батьки!!!

Перше коло ризику! Сусіди, приятелі, продавці, попутчики по транспорту – друге коло ризику! А третє і далі уже від них і там сотні і тисячі!

А потім пішло – поїхало! Хто в Кушавелі заразив усіх віпів коронавірусом? БАРМЕН!

Люди, ви бачили темпи – 21 січня – перший приїжджий із Китаю захворів – а тепер по 5600- в ОДНОМУ НЬЮ ЙОРКУ ЗА ДЕНЬ! А хто був там – знає – там миючими щодень драють і будинки і тротуари… і медицина мрія для нас!

Але справитись не можуть! І там централізовано, але так через ж… не завози коронавірус як у нас – погляньте – всі випадки – ІМПОРТОВАНІ! Чому їх пропустили – перше запитання! Чому їх не відслідковують і вони ось так вільно спілкуються з рідними, близькими, земляками!

Вам цифра 22 млн українців може перехворіти – нічого не каже??? Хто нас врятує? Коли в Італії – мрії донедавна чи не кожного українця 792 смерті за день! Там старенькі??? – тоді Іспанія – вже і там 500 за день!

Люди – ті що там щось вирішують чи мають вирішувати – що і куди ви пропускає? ( Чекаємо із світового центру коронавірусу два -ТРИ РЕЙСИ)

Сотні тисяч з можливою заразою до десятків мільйонів із зруйнованою медициною і суцільною бідністю?! Ви що не розуміє – що може дати ця дрімуча суміш в добавку із непуганими ідіотами на місцях, у владі, далеко недосконалою та бідною як руда миш медициною. Що сміхуйочки над усім – навіть небезпекою найстрашнішою за 100 років ВРЯТУЮТЬ!?

Люди, владо, вам і так щоденно бажають 36,6, а я бажаю НАМ УСІМ КЛЕПКИ! Ангела Меркель назвала це – найстрашнішим викликом після другої світової! Я скажу так – тут та сама війна, але фронт біля кожного ліжка і дому! Вата, жлоби, сцикуни, хитродєлані, мародери вже не сховаються за чиюсь спину! І маски які ви мільйонами вивозили за кордон – вам ще аукнуться!!!

Чума століття хабарі не бере – навіть лямами зелених. ТОМУ РЯТУЙМОСЯ РАЗОМ І СТАВМО НА МІСЦЕ КОЖНОГО, ХТО СТАВИТЬ ПІД ЗАГРОЗУ НАШЕ СПІЛЬНЕ ЖИТТЯ! НАШ – ДІМ НАША ФОРТЕЦЯ!

І на закінчення – це не піар – це крик душі – роблю що можу – і ви робіть! ТОДІ БУДЕМО ЖИТИ!І

З повагою,
Заслужений журналіст України