Після років навчання і роботи у сфері культури у далекому 1986-му вона очолила кінотеатр «Родина» у Вінниці. Приємно і символічно, що улюблений багатьма поколіннями вінничан кінотеатр, створений у 1945-му році, сьогодні теж ювіляр, йому 75! У часи змін і реформ, видно, якась вища сила його охороняє і надає  незбагненної привабливості цьому затишному старому кіно у центрі міста. В чому ж секрет його успіху?

– Насамперед, у вдалому підборі кадрів! – поділилась Галина Пилипівна. – У нас колектив невеликий, але всі ентузіасти. Ми не рахуємось ні з часом, ні з чим. Якщо треба — всі разом впорядковуємо, ремонтуємо, метемо-миємо-прибираємо…

До честі колективу і його керівника слід сказати, що їхній ентузіазм розповсюджується не тільки на прибирання. Для них головне — творча робота з глядачами. Чого тільки вони не придумували! Коли “Родина” орієнтувалась на дитячий репертуар, організовували все так, щоб діти разом з батьками із задоволенням переглядали улюблені фільми. Скільки радості дарували малечі святкові новорічні феєрії, казки, мультики, виступи артистів! Тоді кінотеатр “Родина” визнали найкращим в Україні і нагородили орденом Червоного прапора.

А у роки незалежності на перший план виступили досягнення українського кіно. Зараз воно на підйомі! І саме в “Родині” вінничани переглянули чудові стрічки останніх років, створені митцями з Києва, Львова, Вінниці та ін. міст. “Тримай біля серця” , “МІФ”, “Заборонений”, “Іловайськ”, “Чорний козак”, “Мої думки тихі”… Майже всі українські фільми, які виходили прем’єрним екраном, побували у Вінниці разом із своїми творцями – режисерами, продюсерами, акторами, операторами. А наша Вінниця, як столиця УНР, “зіграла” головну роль у історично-пригодницькому фільмі “Таємна операція” режисера Валерія Шалиги.

Незмінним інтересом глядачів користуються дні іноземного кіно у “Родині”. Якщо раніше інтелектуальна еліта Вінниці збиралась на кіноклуби, знайомилась із творчістю відомих кіномайстрів, то тепер вінничани з нетерпінням чекають показів французького, іспанського, чеського, англійського, ірландського — одним словом, кіно з усього світу! А фестивалі польського кіно у “Родині” щороку проходять під егідою Генерального консульства Республіки Польщі у Вінниці.

Звичайно, все це стало можливим лиш за допомоги вінницької міської влади – колишнього мера Володимира Гройсмана і теперішнього Сергія  Моргунова. Міська рада завжди підтримувала ідею зробити найстаріший кінотеатр Вінниці — до того ж, єдиний муніципальний! – комфортним і сучасним, своєрідною візитівкою Вінниці. Завдяки дієвій допомозі міської ради “Родина” оновилась! Проведена повна внутрішня і зовнішня реконструкція, встановлені м’які крісла, закуплена сучасна цифрова апаратура. Вінниччина – одна з перших областей України, яка може пишатись муніципальним кінотеатром такого високого рівня.

Так, технології змінюються. Але не змінюється потяг людей до високого мистецтва. З кожним роком нові проекти “Родини” приємно дивують – наприклад, “Ніч кіно”, Шевченківські дні, “Чілдрен-фест”, зустрічі зі світовими майстрами… А ще виставки для дітей і дорослих, заходи для учасників АТО-ООС, засідання клубу “Пам’ять” для старшого покоління… Вінничани залюбки приходять у “Родину” цілими сім’ями!

Хай не вичерпується творча фантазія! Весь колектив на чолі із заслуженим працівником культури України Галиною Пилипівною Боднар подарує глядачам ще багато нового, цікавого, доброго.