– Це будівництво було планове і проводилось по мірі можливості та наявності фінансування.

Але з огляду на ситуацію із поширенням коронавірусу роботи тут тривають майже цілодобово. Плануємо завершити за 2 тижні і відкрити відділення. В цій лікарні будуть готові 25 інфекційних ліжок. Загалом, при будівництві цього відділення нами дотримано всіх стандартів і всі боксовані палати будуть забезпечені всім необхідним, — заявив голова райради Василь Поліщук.

На позачерговій сесії райради вирішили виділити 900 тис грн. з районного бюджету. З них 500 тисяч гривень на завершення ремонтних робіт у інфекційному відділенні, 100 тисяч гривень для забезпечення первинної медицини необхідними засобами для профілактики інфекційних захворювань, ще 300 тисяч гривень на поповнення резервного фонду, аби оперативно реагувати на можливі виклики.

В той же час депутати Калинівської міської ради звинувачують мера Анатолія Шмалюка у саботажі.

– Ще 12 березня нами на сесії було прийнято рішення про субвенцію районній лікарні в сумі 400 тис. грн. на прискорення завершення капремонту інфекційного відділення через загрозу пандемії коронавірусу. Але до цього часу кошти не перераховано. Як відповідальний громадянин заявляю Вам про саботаж державної політики в частині захисту громадян від пандемії коронавірусу.

Вимагаю негайної реакції і розслідування з боку компетентних служб, — повідомив депутат міської ради Анатолій Сопін.

А тим часом у Калинівці на швейній фабриці «Калина» безкоштовно шиють захисні маски для місцевих мешканців.

А у селі Писарівка на базі Будинку дитячої творчості 12 учнів разом із вчителем шиють такі ж безкоштовні маски. Їх вже роздали працівникам управління соціального захисту, працівникам поліції, службам, які не припинили свою роботу через карантин та обслуговують людей. Наразі партію масок готують для військовослужбовців Калинівського арсеналу.

Крім цього, голова районної ради Василь Поліщук та голова райдержадміністрації Олександр Дмитрук домовились з місцевими підприємцями про виготовлення антисептиків на основі гліцерину, перекису водню, води та етанолу.

Працівники місцевого підприємства з виробництва гліцерину вирішили теж долучитися на благодійній основі.

– На сьогодні виготовили понад 110 літрів дезінфікуючого засобу. Шукаємо спирт, перекису водню вистачає, – додав Василь Поліщук. — Готові антисептики щодня роздаємо сільським радам, на об’єкти соціальної, освітньої та медичної сфери.

Валентина Лісова