А правда нас врятує – заявляю вам я та наш колектив “33-го”.

Отож, що маємо по другому пологовому: там дійсно виявили перший випадок коронавірусу у медсестри. Вона із родиною проживала на Старому місту у Вінниці. Їздила на роботу громадським транспортом. Зараз вона на лікуванні. Другий пологовий будинок закритий на обсервацію, проводяться всі дезінфікуючі дії. Перевіряється весь медперсонал та породілі, рідні та оточуючі медсестри з якими та контактувала. Всього 50 чоловік. Серед них не лише відомі у місті гінекологи, а й інший медперсонал, родичі цілих медродин і династій, люди жили і в селах Вінницького району. Всі чекають результатів тестів. Є підозра на коронавірус у племінника медсестри. Просимо всіх хто був у контакті, чи ймовірно був, самоізолюватись.

З початку спалаху коронавіру в Україні було відновлено ліквідовані раніше посади головних санітарних лікарів області. За наказом заступника Міністра Ляшка у Вінницькій області головною лікаркою призначена Валентина Зайцева.

Вона вже працювала на цій посаді, має великий досвід. Але зізналась щиро – мене в цей час краще не вітати, а поспівчувати…

– Працюємо 24 години на добу… Зустрічаємо централізовано автобуси і маршрутки зі Львова та Києва всіх евакуйованих з Європи, США, інших країн світу. перевіряємо, доставляємо у Вінницьку область , інструктуємо про самоізоляцію та відповідальність. Робимо всім підозрілим одразу ПЛР. Повідомляємо дані прибулих на місця.

Але як би ви знали скільки нам брешуть! – Адресу проживання не правильну вказують… Ось і ця медсестра. Скільки вона не говорила правду, таїлась і досі думаю не каже повністю – не вказуючи повністю контакти – з ким спілкувалась і те хто її заразив коронавірусом. За її словами, у неї на тому тижні гостювали знайомі із Польщі. Українці – які там начебто мешкають. Але вони вже поїхали із Вінниці, перетнули українсько-польський кордон. Якщо ці інфіковані люди виїжджали із Вінниці і перетинали кордон – то коло підозрілих може різко збільшитись. Чи так це і чи ніхто інший із її оточення не був за кордоном – зараз з’ясовуємо. Допомагають правоохоронці. ТОМУ НАЛОГОШУЮ: люди, не брешіть! І якщо потрапили вже в таку ситуацію – називайте всі контакти. Бо ця брехня – найбільша біда. Так ви не рятуєте, а піддаєте ризику і рідних і близьких…САМОІЗОЛЮЙТЕСЬ І СИДІТЬ ВДОМА! – це вже до всіх! – Наголосила Валентина Зайцева. І додала оптимістичну новину:

– Я вважаю, що наше місто, область, краще підготувались, щоб боротись із коронавірусом – аніж та ж сама Італія чи Іспанія….

НУ ДАЙ БОЖЕ!

В цій ситуації випливли і інші шокуючі подробиці. І чи це лише один такий спалах – детальніше – у газеті “33-й канал” та на сайті.

Як найтиражніша газета Вінниччини (плюс сайт) ми і надалі будемо вас інформувати правдиво і неупереджено. Бо сьогодні, як ніколи, влада, мешканці міста, області, правоохоронці, медики, епідеміологи, всі люди в адекваті мають мобілізуватись на боротьбу із найстрашнішою бідою за наші життя, рідних і близьких… Наше місто, область Україну.

ЄДНАЙМОСЯ! Просимо усіх повідомляти і далі відомі вам факти порушення самізоляції та щодо цього випадку – одна людина може заразити 70 людей!!! Пам’ятаймо це. Обіцяємо вам доносити ваші запитання до всіх хто на передовій за наші життя!

Заслужений журналіст України та “33-й” – хочете знати правду читайте нас