За березень вінничани платитимуть в середньому на 38% менше за централізоване опалення та на 34% менше ‒ за гарячу воду. Відповідне рішення щодо проведення перерахунку 26 березня схвалив виконком Вінницької міської ради. Зниження суми платіжок пов’язане зі зниженням ціни за газ.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

В березні НАК «Нафтогаз» встановив ціну на газ для теплопостачальних підприємств на рівні 4,08 грн за кубічний метр з ПДВ. КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» проводитиме перерахунок за тепло та гарячу воду для населення, виходячи з цієї ціни.

Оскільки вона знову зменшилась – знижка на послуги централізованого теплопостачання і подачі гарячої води буде найбільшою за останні місяці. Тож за послугу з централізованого опалення, отриману в березні, вінничани, яких обслуговує «Вінницяміськтеплоенерго», сплатять в середньому на 38% менше. Вартість послуги з гарячого водопостачання знизиться орієнтовно на 34%. А конкретні цифри знижки кожен побачить у відповідній графі в Єдиному рахунку.

Згідно з рішенням виконавчого комітету від 26 березня 2020 року «Вінницяміськтеплоенерго» має провести зміну розміру нарахувань за теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню і відобразити це у платіжних документах за березень 2020-го року, які вінничани почнуть отримувати на початку квітня.

Загалом опалювальний сезон у місті добігає кінця. Він завершиться одразу ж, як тільки середньодобова температура становитиме +8 градусів за Цельсієм.