Лише у Вінниці. В області 2 випадки і 42 підозри. Жінка з Ладижина привезла коронавірус із Франції. Один випадок – із Вінницького району – кажуть, що це вже наслідок відпочинку в Єгипті.

Серед 7- ми вінничан відпрацьовані по другому пологовому інші медсестри, лікар, санітарки,.. Що всього лиш контактували із медсестрою яка принесла в заклад цю підступну біду. А ще десятки осіб – перевіряються! І ще крім них захворіла перша дитина на Вінниччинні яка контактувала із медсестрою – її племінник. А вона ПРОСТО ПРИЙМАЛА ГОСТЕЙ з ПОЛЬЩІ – які за версією епідеміологів привезли до неї в дім і до нас у Вінницю першу виявлену біду.. І повезли її по вокзалах, кордонах, українськом і польському. А далі до Польщі. Одне джерело, а скільки може бути наслідків. .

і цей випадок, дай Бог, як Вінниччина і світ переживуть цю пандемію, буде класичним прикладом нашої безпечності, легковажності, безвідповідальності і того, як легко стати зовсім невинною жертвою цієї підступної чуми століття…

І тут ні слова поки що про медицину і лікування – тут про нас з вами!!!

Ну як же не прийняти гостей? А те, що вони можуть принести коронавірус в дім – фігня! Бо ж “невдобно”!

Як на поріг не пустити сусіда чи сусідку заробітчанку – яка порушує самоізоляцію – невдобно – як кажуть у нас добродушні українці… Як не приголубити чоловіка чи сина, доньку які приїхали з зони розгулу коронавірусу !!!

А те, що завтра це може бути поцілунком смерті – знову фігня!

А У НАС ЛЮДЕЙ, що повернулись з-за кордону 1 млн. 200000. Неофіційно може і до 2-х дотягти.

ЯКІ МАЮТЬ БУТИ В СТРОГІЙ САМОІЗОЛЯЦІІ! І це критична маса, в якій ми маємо зупинити і погасити виявлені вогнища коронавірусу всередині!!! Або вона накриє всю Україну. Вмієте помножити навіть кожного четвертого із цієї цифри на 70?… Саме стільки а може й більше може заразити одна жертва коронавірусу. Люди, брати і сестри – ми українці і це наш спільний дім. В нас є лише цей місяць, а в ньому дорогий кожен день, тиждень, шоб не допустити масового спалаху..( Що буде тоді – навіть не хочу говорити) НІЯКИХ КОНТАКТІВ!!! ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ЖИТТЯ СОБІ, РІДНИМ БЛИЗЬКИМ, ВСІМ НАМ.

МИ ПОВАЖАЄИО ТИХ, ХТО ПОВАЖАЄ НАС – відсьогодні це має бути головним лозунгом нашого життя. І ми розуміємо тих, хто вимушений був поїхати на заробітки! Ми милосердні до жертв коронавірусу! Але якщо він чи вона переступає червону лінію закону про надзвичайну ситуацію – ВІН ЗЛОЧИНЕЦЬ!… Ми знаємо історію кожного інфікованого від їхніх рідних і близьких, знайомих. І у всіх висновок один – та якби ми знали…. А МИ ВСІ ЗНАЙМО!!!

І саме для того пишу, мої колеги, ризикуючи життям здобувають інформацію – щоб застерегти, врятувати.

Я могла б зараз читати цікаві книги і дивитись відволікаючі серіали, зарившись в самоізоляцію. У мене слабкі бронхи і я в зоні ризику… Але пишу тому,

що розумію свою місію журналіста і місію правди – особливо тепер. Тому самодурів прошу не відгукуватись – дурійте і виливайте застояну жовч в іншому місті! В мене намає часу на вас. ЩОТИЖНЯ ЧИТАЙТЕ “33-й” ( газету -раз на тиждень.Сайт – щоденно). Ми ризикуєм життям, але продовжуємо Вам нести правду. І в наступному номері – вражаючі історії перших жертв – на жаль таких дорогоцінних і потрібних зараз медиків… через одну помилку і один контакт. ЯК ЖАЛЬ!!!!

З повагою,
Заслужений журналіст України