Тут у режимі відеоконференції спільно з Комітетом ВР з питань організації державної влади, представниками 24 обласних державних адміністрацій, народними депутатами, науковцями та експертами (всього понад 60 учасників) обговорили формування адміністративно-територіальних одиниць у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Херсонській і Хмельницькій областях.

– Маємо 490 районів, 11,5 тисяч органів місцевого самоврядування в Україні. Однак їхнє навантаження, обсяг роботи дуже різні, в залежності від кількості населення, – наголосив В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад і територій. – Настав час збалансованої організації влади на районному рівні. У процесі формування нових районів – округів, повітів, або як би вони не називалися! – важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за соціальними, медичними та ін. послугами. Всі послуги передаються на рівень заможних громад. У районах залишаться тільки служби, які будуть координувати діяльність державних органів. Отже, “їздити в район” вже не за чим! За потреби будемо проводити щодня консультації, адже не пізніше квітня-2020 маємо спільно підготувати законопроект про адмінтерустрій субрегіонального рівня.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінрегіону, зокрема, у Вінницькій області обладміністрація запропонувала створити п’ять районів: Вінницький, Могилів-Подільський, Тульчинський, Гайсинський, Хмельницький (Калинівський).