В Україні цифра перевалила за 200. Скринька Пандори відкрита. В медзакладах Вінниччини- розпочалась ланцюгова реакція – у нас же МІСТО МЕДИЧНИХ ДИНАСТІЙ! І це коли медики- на вагу золота у цій найстрашнішій біді за 100 років.

І це лише відпрацювання тих випадків, які виявили…

Зрозуміло, що медсестра із Старого міста увійде в історію пандемії як перша інфікована на Вінниччині. І резонансним стане факт, що саме із медицини, медзакладу і саме пологового будинку у нас розпочався відлік жертв невидимої війни. Яка не має кордонів, не вибирає багатих чи бідних… Яка підступніша за всякі міни і снаряди… ДАЙ БОЖЕ ВСІМ ВИЗДОРОВІТИ.
І головні воїни на ній медики… А у нас медицина – ПІДКОШЕНА Бо 6 медпрацівнків із 2-го пологового вже отримали лаболаторне підтвердження коронавірусу… 7 породіль на обсервації та 14 вагітних. Пологовий закритий.

А ось із лікарями – ціла проблема.

У “33-го” є інформація про двох і головних лікарів Вінницьких обласних лікарень, у яких є підозра на коронавірус.(Оперативно перевіряємо її) Один – контактер… В онко – інфікований уролог-хірург… А це означає – поголовна перевірка контактів, пацієнтв і консервація!!!
Мова йде вже не про одне джерело – другий пологовий, хоча там перевірили вже до 50 медиків. А вони контактували із своїми чоловіками – медиками, дітьми, а ті – головні лікарі інших лікарень, завідувачі відділенням, просто медики інших лікарень І є випадки – коли в самих лікарів – акушерів та іншого медперсоналу коронавірус не підтвердився, а в родичів – так. А що вже казати про онкодиспансер!!! Там лікарі, родини лікарів, ті що працювали з один із родичів, пацієнти! Зараз всі тільки і передзвонюються та попереджають. Тисячі! Прямі контактери йдуть на перевірку… Одним слово – Вінниця в тривожному очікуванні!

Зараз медспільнота і не тільки, обурена тим, що головний лікар , який мав би бути після відпочинку в Єгипті на самоізоляції – приходив з простудою на роботу – і тепер він
з підозрою… Щоправда нещодавно вийшов сам в соцмережі і написав – що аналіз – негативний. Але карантин – він для усіх карантин. Відомо, що у тієї самої медсестри спочатку діагностувли запалення легенів і вона ходила на прийом до сімейного лікаря…А це ще одна лікарня в зоні перевірок… Слід підкреслити, що на Вінниччині спалах іншої небезпечної хвороби – запалення легенів. 55 пацієнів у місті 63 – у області. І число росте. Чи немає серед них з коронавірусом, який дає таке ускладнення?. Тут знову вистріл – вже у жмеринської породілі. І вона контактувала з заробітчанином із Італії. Не обійшов коронавірус і с. Борівку, що в Чернівецькому районі. Там дівчинка 2-річна захворіла…

Особливий випадок і у Вінницькому районі. Там син голови однієї дуже авторитетної громади поїхав в Єгипет на відпочинок. Приїхав і ще раніше був під підозрою – але спочатку аналізи дали негативнй результат – а повторне тестування позитивний. Далі з підозрою на коронавірус
потрапила його мама… І пішло – поїхало. Зараз епідеміологи вивчають всі 16 випадів інфікування коронавірусом і поле спілкування цих людей. Епідеміологи наголошують – корінь всіх випадків на Вінниччині – у завезеному з-за кордону коронавірусі. Не менша проблема – люди обманюють і не називають повне коло контактів.

Одне вогнище спалаху – через спілкування із заробітчанином з Польщі. Інше – привезене із Франції з гостей, з Італії. Ще одне – відпочинок у Єгипті. Інші – ними заражені.

І всі здоромислячі люди розуміють – скоро ця статистика вже буде не одиничною. Як відомо, Вінниця оточена блок-постами. Кажуть їх 10. І тепер пропуск і пересування ще більше будуть перевірятись…можна буде проїхати лише через три – через решту – тільки спецтранспортом. Боляче, до щему… Бо розумієш, що буде як піде вал. ТОМУ САМОІЗОЛЮЙТЕСЬ, КОНТРОЛЮЙМО ВСІ КОНТАКТИ, ЦЯ БІДА ВЖЕ НЕ ДЕСЬ – ВОНА ЗА НАШИМИ ВІКНАМИ!
Як ми вистоїмо в цій війні і якою ціною життів дастся перемога??? БУДЕМ ЖИТИ!

Детальніше в газеті “33 канал” та на сайті.

Ваша
Тетяна Редько