Коли мені було 28 років, я перенесла операцію з видалення каменю з нирки.

Після операції почалося ускладнення: з’явився тромбоз глибоких вен нижньої кінцівки. У 33 роки мене настільки мучив біль, що через кожні 200-300 метрів доводилося зупинятися, щоб перепочити. Одного разу літня сусідка, побачивши мої страждання, порадила такий рецепт:

1 склянку соку ріпчастої цибулі (тільки не синьої),1 склянку меду

– змішати і тримати цей склад 3 дні при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник на 10 днів. Пити по 1 столовій ложці за 30 хвилин до їжі 3 рази на день. Уже через два місяці я могла бігати. І з тих пір тромбоз не турбує, а мені вже 61 рік.

А від варикозу врятує диво-мазь, для якої знадобиться свинячий смалець, сік алое, мед, мазь Вишневського та іхтіолова, господарське рідке мило, сік ріпчастої цибулі.

По 1 ст. ложці кожного з цих компонентів я помістила в маленьку каструлю і, помішуючи, нагріла до кипіння. Потім остудила, нанесла мазь на ноги і, обгорнувши чистою ганчіркою, забинтувала не туго. З цією пов’язкою ходила весь день і залишила на ніч. Потім наклала нову пов’язку зі свіжою порцією мазі. Робила так, поки не скінчилася мазь — і вилікувалася.

Тетяна Глібова,
читачка