Це мабуть найтривожніша субота у Вінниці. Маємо рекорд – найбільше вражених коронавірусом медиків в Україні. Після виявлення коронавірусу у другому пологовому м. Вінниці та в онкодиспансері, де маси людей пройшли, як і персонал чималий – всі лікарі, їхні родичі, ті з ким вже і вони контактували, хворі, всі прооперовані, породілі і вагітні, відвідувачі мають зараз пройти перевірку на коронавірус у Вінниці. Як і ті, де народжувала жмеринська породілля. Можна лише уявити, що робиться в численних родинах цих лікарів і цих пацієнтів. В Ладижині, Борівці, Якушинцях – де виявили перші випадки чи близьких контактерів. Вже і в лікарні швидкої на Київській є реальна підозра у пацієнта… Там також вивчають контактерів і роблять дезінфекцію – хоча скарги були в чоловіка – на нирки! Серце, тиск, ниркова недостатність, пневманія – як бачите ця чума може вискакувати де завгодно!!!!

Ось телефонує мені родичка – уяви, у мого колеги з яким постійно контактую, в колеги сина- лікаря в онко виявили коронавірус. Його син сьогодні пішов здавати тести, батько, мати – а вона працює в обладміністрації. Там її одразу відправили на самоізоляцію. А я ось сиджу і чекаю – якщо не приведи Боже у них виявлять – значить і моя черга… А вона працює на великому підприємстві, як і батько медика… тоді разом вже десятки тисяч зачепить. Зважте, і в той час коли бригада запарених епідеміологів буде шукати контакти – пройдуть дні – а значить небезпека поширення – просто вражаюча – бо це може бути пів-міста!!!! Ми ось тут тиждень дискутуємо – чи правильно це називати заклади, а може навіть прізвища – як зробив Крищенко, Шахов, інші. І попередили – хто був з нами в контакті – самоізолюйтесь Чи втаювати – бо мовляв людей цькуватимуть… Правда не простий вибір З ОДНІЄЇ СТОРОНИ БЕЗПЕКА ХВОРОГО НА КОРОНАВІРУС ( хоча він уже на лікуванні). З ІНШОІ НЕБЕЗПЕКА МАСОВОГО ПОШИРЕННЯ ЗАРАЖЕННЯ НА ВСІХ НАС

– Що вибираєте ВИ? – Бо це найнебезпечніша чума за 100 років. Зараження по 60000 в день на планеті і померлих лише у Італії по 1000 на добу – свідчення тому!Тому й рішення мають бути такі – як ніколи!

ТО НАЗИВАТИ ЗАКЛАДИ І ПРІЗВИЩА – щоб люди могли миттєво зреагувати і контактери самоізолюватись чи з симптомами – негайно звернутись до лікаря – ЧИ УТАЮВАТИ?