Люда, схаменися! Дуже прошу тебе виправити все те, що ти наробила.

Я твоя свекруха вже більш ніж 30 років. І жодного з цих днів не могла подумати, що моя безмежна любов до тебе приведе мене до самотності. Хто б що мені про тебе не казав, та не наговорював, я тебе все рівно оберігала та захищала від всіх як словом, так і ділом. Цим листом, Людочко, хочу тебе переконати, що ти, моя дорогенька невісточко, неправа.

Коли мій син Антон привів тебе до мене додому на знайомство, ти не сподобалась нікому. Мій чоловік Ігор шалено був проти того, щоб ти приходила в нашу родину. Ідучи ранком на базар я вислуховувала всі плітки, які ходили про тебе по нашому місту. Але я нікому не вірила і не збиралася вірити. Хоч і бачила на власні очі, як ти ставилася до своєї матері. Я ж чула як ти їй приказувала, штовхала і навіть проклинала, та ніколи не думала що опинюся на її місці. Давай згадаємо як все починалось. Тобі було 19, коли ти зустріла мого сина. Ти не вміла поратись по господарству та варити їсти. Та я тебе пожаліла, подумала що негоже, щоб люди так моє дитятко ображали, і вирішила всьому тебе навчити. Одного дня ми рубали курку та вчились її розбирати. Іншого я тобі показувала як бур`янець від огірка відрізнити. Можливо щось з цього тобі і не пригодилося, але ж хотіла, щоб ти в мене була найкращою хазяйкою і знала все по господарству. Ніколи не забуду ваше весілля, проти якого збунтувалася вся родина. Але я і там знайшла чим закрити їм рота. Донечко, я ж щиро полюбила тебе і до останнього захищала ваше з Антоном кохання. Я ж вмовила батька дати згоду на цей шлюб, і весь удар взяла на себе. Потім швиденько організувала сватання. По всіх правилах з рушником і хлібом та ще й так, щоб усі сусіди бачили, що люблю свою невістку. Я пам’ятаю як кума Марина сказала: «В тебе такий шикарний син, ну куди ти його запихаєш».

Я старалась наділити тебе підтримкою і теплом. Не шкодувала тобі своєї любові і намагалось бути першим другом. Ти ж мені була як донечка, так тішилась тобою і хотіла захищати від усіх негараздів . Що ж я тобі такого зробила, що ти вирішила зараз від мене відмовитись?

З повагою, твоя свекруха
Зіна Михайлівна